Pred zelo lepo popolnjenimi tribunami Fazanerije sta se v prvem nedeljskem obračunu merili ekipi Mure in Krškega. Muraši so bili glede na predstave v prvih 4.krogih v vlogi favorita, a so se gostje izkazali kot  čvrsto moštvo in se na koncu, po golu Da Silve iz prostega strela celo veselili zmage.


Prvi del prvega polčasa nam ni ponudil pretirano vznemirljivih trenutkov, v posesti so prevladovali Muraši, nogometaši Krškega pa so nekajkrat zapretili s hitrimi protinapadi, a zgodilo se ni nič resnega. V 28. minuti je glavni sodnik srečanja, Aleksander Matković poskrbel za razburjenje domačih navijačev, ko ni dosodil najstrožje kazni po strelu Karničnika, žoga je zadela Kulinitsa. Estonec je dobro posredoval tudi minuto kasneje, ko je iz prostega strela nevarno meril Bobičanec, a je pred golom žogo izbil v kot. V 36. minuti je Zakrajšek v zadnjem hipu odbil žogo pred Karničnikom, morda najvidnejšim posameznikom Mure v prvem polčasu. Gostje so imeli najlepšo priložnost tri minute kasneje, ko je Da Silva sprožil iz razdalje, a je bil Šafarič na mestu, v prvem polčasu tako nismo videli zadetkov.
 
Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre Muraši, ki so najprej imeli dve lepi priložnosti preko Karničnika in Bobičanca, s 30-metrov je izjemno meril še Kozar, a se je vnovič izkazal izkušeni Zalokar. Muraši svojih priložnosti niso izkoristili, kazen je zato sledila v 62.minuti, ko je Da Silva iz prostega strela, prav tako z okoli tridesetih metrov zogo poslal v levi zgornji kot vrat Šafariča, krasen zadetek za vodstvo Krškega. Domači so poizkušali priti do priključka, 16 minut pred koncem srečanja so na terenu ostali tudi z igralcem več, po tem ko je po posredovanju stranskega sodnika drugi rumeni karton prejel Brekalo. A tudi to ni pomagalo črno-belim, varovanci Alena Ščulca so še bolj strnili vrste in niso dovolili Murašem, da pridejo do gola, še najbližje so domači bili v sodnikovem dodatku, ko sta bila neuspešna Kozar in Šušnjara. Krčani so se tako lahko razveselili prve zmage v sezoni, za Sobočane pa je to drugi zaporedni poraz, po tem ko so v prejšnjem krogu že klonili v Velenju.
Popravni izpit pred domačimi gledalci bodo varovanci Anteja Šimundže imeli proti Aluminiju, Krško pa doma gosti Triglav.

 

Mura : Krško 0:1

Da Silva 62`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…