Po reprezentančnem premoru bo prvo dejanje 14. kroga Prve lige pripadlo Muri in Triglavu, ki se bosta na Fazaneriji v zgodnjem popoldanskem terminu pomerili za nove prvenstvene točke. Lani so bili Kranjčani trn v peti Murašev, a so Prekmurci letos dobili obe medsebojni srečanji.


Muraši se nahajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice, kar se gotovo sklada s pričakovanji vodilnih pred začetkom prvensta, ob tem je potrebno dodati, da tudi vrh ni daleč, oddaljen le tri točke. Črno-beli so nazadnje, pred premorom, še enkrat več preživeli Maribor, v Ljudskem vrtu sta se ekipi razšli brez zadetkov. Varovanci Anteja Šimundže so klonili le enkrat, najmanj med vsemi prvoligaši, hkrati pa je res, da so remizirali šestkrat, največkrat med vsemi. Proti tokratnemu nasprotniku v Prekmurju ne razmišljajo o ničemer drugem kot o zmagi, kar je, glede na to, da so na Fazaneriji tekmecem prepustili le dve točki tudi pričakovano. Sobočani zaradi kvote rumenih kartonov ne bodo mogli računati na Jona Šporna, ki je dobro zapolnil verzel po poškodbi Kozarja, zato bo zanimivo videti, kako bo Šimundža postavil vezno linijo.

Triglavani bodo z Vladom Šmitom na čelu poizkušali priti do prvega uspeha nad Muro v letošnji sezoni. Sobočani so bili obakrat boljši z 1:3, najprej v prvenstvu, dobili pa so tudi pokalni obračun. Triglav je presenetil Aluminij in remiziral z Rudarjem, na preostalih šestih od osmih srečanj pa ostal brez točk. Tako so Orli v zadnjem krogu zapravili tudi dva gola prednosti proti Olimpiji in po treh prejetih zadetkih v zadnje pol ure igre ostali brez točk. Rak rana Triglavanov je predvsem obramba, povprečno prejmajo 2,4 gola na srečanje, skupno so prejeli 31 zadetkov, med vsemi prvoligaši je le še Rudar prejel enega več. Zadnja gostujoča prvenstvena zmaga Kranjčanov datira v julij, ko so ugnali Maribor.

Lahko Muraši upravičijo vlogo favorita, dosežejo še peto zaporedno zmago pred domačimi gledalci in še zaostrijo boj za vrh lestvice? Triglavani bodo poizkušali to preprečiti in se z morebitno zmago priključiti Bravu, Sežani in Domžalam.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čontala: Dogajanja v zvezi z Zalokarjem ne želim komentirati

Pred včerajšnjim obračunom med Muro in Mariborom je za nekaj nemira v taboru črno-belih po…