Derbi 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v večernih sobotnih urah potekal v Celju. Srečali se bosta Celje in Domžale, ekipi, ki zasedata tretje in četrto mesto na prvenstveni lestvici ter imata isti točkovni izkupiček, namreč 34.


V prejšnjem krogu so se Celjani sredi štajerske prestolnice izkazali z dobro igro in zasluženo domov odnesli točko. Po tem ko so Mariborčani z golom Hotića že vodili, je ob koncu tekme izenačujoči gol za celjsko točko dosegel Žan Benedičić. Gorenjec, ki je dosegel sploh svoj prvi zadetek v prvoligaški druščini, je ob tem še porumenel in ga tako ne bo v kadru za prihajajočo tekmo proti Domžalam. Grofje z vnovično dobro predstavo prav gotovo računajo na nove tri točke, oziroma da vsaj nadaljujejo niz neporaženosti, ki traja že tri tekme.

Domžalčani imajo za sabo dva zaporedna poraza in bodo naredili vse, da se serija ne podaljša za še enega. V zadnjem krogu so morali premoč priznati aktualnemu državnemu prvaku, ki je v domžalskem športnem parku bil boljši s 3:1. Edini zadetek za rumeno družino je dosegel Amadej Vetrih, ki je v nadaljevanju srečanja še pordečel in tako soigralcem ne bo mogel pomagati v knežjem mestu. »Bolj kot to, da Celja v tej sezoni še nismo premagali, je naša motivacija še višja, saj so naš neposredni tekmec. Vemo, da v primeru enakega števila točk štejejo tudi izkupiček medsebojnih tekem. Smo osredotočeni in prepričan sem, da se ob dobri igri nimamo česa bati,« pred srečanjem s Celjani pravi Gregor Sikošek, ki se po prestani kazni vrača v kader.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …