V senci največjega slovenskega derbija, ki ga pričakujemo v 3. krogu PLTS, nas čaka še kar nekaj zanimivih dvobojev. Že prvo danes popoldne, ko Celjani na domačem igrišču pričakujejo Aluminij, ki do sedaj še ni oddal nobene točke.  


Celjani so se po točki, ki so jo v prvem krogu proti Muri osvojili v zadnjih minutah srečanja, v naslednjem krogu iz Sežane vrnili praznih rok. Ob tem so ostali še brez Daria Vizingerja, ki je zaradi drugega rumenega kartona predčasno zapustil igrišče in ga zato danes ne bo v kadru. Dušan Kosič s predstavo svojih varovancev v Sežani nikakor ni bil zadovoljen, saj si po njegov več od poraza niti niso zaslužili. 

Tokrat jih ponovno čaka neugoden nasprotnik, saj imajo Kidričani na kontu dve zmagi ob tem so v lanski sezoni proti Celjanom imeli tudi boljši skupni izkupiček. Ob dveh zmagah in neodločenem izidu, so izgubili le enkrat. V zadnjem krogu so potem, ko so v prvem polčasu izgubljali z 1:0, v drugem zaostanek nadoknadili in poslali orle nazaj v Kranj brez točk. Mož odločitve je v sodnikovem dodatku bil Luka Štor, ki je zadel na obeh prvih srečanjih. Mladi Ajdovec je pred današnjim srečanjem napovedal ponovni boj za zmago: »Super je začeti z dvema zmagama, tako da je vzdušje v slačilnici temu primerno. V tretji krog zato lahko gremo čisto sproščeno, v upanju, da z nizom nadaljujemo in tudi vzdušje bo potem ostalo enako. Kot vsako tekmo, gremo tudi danes v Celju na zmago. Napadali bomo od prve minute in potem bomo videli kako se bo odvijalo.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…