Danes popoldne se bosta v Celju pomerila domače moštvo ter kranjski Triglav. Celjani se trenutno nahajajo na petem mestu prvoligaške razpredelnice, medtem, ko se Kranjčani nahajajo v bolj nevarnih vodah, saj zasedajo predzadnje mesto, z le točko naskoka pred zadnjim Ankaranom.


Minulo nedeljo so Celjani v gosteh premagali Aluminij, čeprav so ob zapravljeni enajstmetrovki v prvem polčasu, celo zaostajali. V nadaljevanju so se najprej vrnili v igro z novo enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Pišek, v zaključnih minutah pa preko Džinića zadeli še enkrat in se razveselili vseh treh točk. Grofje tako nadaljujejo dobre predstave in se ne predajajo v boju za četrtim mestom, za katerim, sicer ob tekmi več, zaostajajo le tri točke. S kranjčani so se v tej sezoni doma že pomerili in se takrat razšli z 1:1, edini strelec takratnega zadetka za domače pa je bil Džinić. Novo, že tretjo zaporedno zmago, pred današnjim srečanjem pričakuje mladi Amadej Brecl: »Iz tekme v tekmo se dvigujemo in povezujemo kot ekipa. Verjamem, da lahko tako nadaljujemo. Proti Triglavu moramo potrditi dobro igro iz prvih treh tekem spomladanskega dela sezone.«

Kranjčani še iščejo formo, ki bi jih uspela dvigniti na prvoligaški razpredelnici. Prvi spomladanski poraz so ob slabi igri doživeli proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek, Ankaranu, še drugič pa so izgubili minulo nedeljo, ko jih je doma minimalno premagala Olimpija. Na tej tekmi je bil že viden napredek v igri, kar je dober znak pred današnjim srečanjem. Tudi sicer Kranjčani gostujoče tekme igrajo boljše kot domače. To se je pokazalo že na prejšnjih dveh tekmah proti Celjanom, ko so v Celju osvojili točko, doma pa izgubili z 0:2. Siniša Brkić, kot že na prejšnji tekmi, tudi danes ne bo mogel računati na Vlada Šmita, saj je izkušeni branilec še vedno kaznovan s prepovedjo nastopa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…