V Velenju nas danes čaka sosedski derbi domačih knapov in Celja, ki bo še posebej zanimiv, saj imata obe moštvi enak točkovni izkupiček v borbi za četrto mesto. Ob tem se oboji nahajajo tudi v dobri formi, na lestvici zadnjih šestih tekem, zasedata ekipi tretje in četrto mesto, kar tokratnemu derbiju daje še dodatno težo.


Knapi so v treh spomladanskih tekmah nanizali vse tri možne rezultate, po en remi, zmago in poraz. Slednjega so doživeli prav v zadnjem krogu, ko jih je s kar 4:0 premagala Olimpija. Po razočaranju v Ljubljani, bo motivacija za nove točke prav gotovo za malenkost še višja. Marijan Pušnik proti grofom ne bo mogel računati na  Vasiljevića, saj je ta na tekmi proti Olimpiji dobil rdeči karton, se pa zato v moštvo vrača David Kašnik, ki je kazen rumenih kartonov odslužil prav na zadnji tekmi. Domačemu strategu bo znova na voljo tudi Jakob Novak, ki kot posojeni igralec Olimpije, zaradi dogovora med kluboma ni smel nastopiti.

V še boljši formi kot Velenjčani se trenutno nahajajo grofje. Slednji so po prvi spomladanski tekmi in porazu v gosteh proti Olimpiji, nanizali kar tri zaporedne zmage in odhajajo v Velenje po še četrto. Nazadnje je na Stadionu Z’dežele kranjski Triglav padel s kar 5:2. Kljub temu, da so gostje kar dvakrat vodili, se domači igralci niso predali in so predvsem v drugem polčasu, ko so zadeli kar trikrat, dokončno odločili zmagovalca. Že na svoji drugi zaporedni tekmi je zadel Džinić, ki je še posebej nevaren ob prekinitvah. V zadnjih štirih tekmah so grofje zadeli kar desetkrat, od tega se je pod zadetek podpisalo kar sedem različnih igralcev.

V obeh medsebojnih srečanjih, ki sta jih današnja nasprotnika odigrala to sezono, se je tekma končala z 2:1 in sicer v prid gostitelja . Če pa pogledamo še lansko sezono, pa so v zadnjih šestih medsebojnih tekmah, kar štirikrat zmagali Celjani, eno srečanje se je končalo z remijem, enega pa so, kot že rečeno, dobili knapi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…