Okrog petsto gledalcev na Areni Petrol ni videlo najboljše tekme, mreže so mirovale skozi celotno srečanje, v prvem polčasu so bili boljši domači, v drugem polčasu so Domžalčani bolje začeli, v nadaljevanju pa so znova pritisnili domačini, ki pa niso uspeli premagati vratarja Vidmarja, ki je z nekaj posredovanji rešil remi in točko. Trener Mojsilović, ki se je po odsluženi kazni vrnil na klop domžalske ekipe, danes ni mogel računati na poškodovane Zeca, Tirca, Balokoga in Zabreta, zaradi prepovedi igranja pa sta manjkala Požeg Vancaš in Kovjenić. Strateg celjske ekipe Miloš Rus zaradi prepoved igranja v ekipo ni mogel uvrstiti kapetana Gobca, še vedno pa so poškodovani Gaber, Močivnik in Močić.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 29. krog. Glavni sodnik: Sašo Habjanič.
Celje: Arena Petrol, 500 gledalcev.

CELJE 0:0 DOMŽALE

Celje: Kotnik, Korošec, Krajcer, Centrih (83 Tomažič Šeruga), Vidmajer, Vrhovec, Zajc, Plesec (59 Srdić), Verbič, Bajde (76 Bajić), Žurej. Trener: Miloš Rus.

Domžale: Vidmar, Dobrovoljc, Halilović, Rems, Janža (66 Šimunović), Kous, Knezović, Majer (9 Korun (58 Čadikovski)), Skubic, Balkovec, S. Vuk. Trener: Stevan Mojsilović.

 

Do prvega razburjenja na tekmi je prišlo v 6. minuti, ko je vezist Celja Vrhovec v boju za žogo na sredini visoko dvignil nogo in nenamenoma v glavo zadel Majerja, ki je zaradi udarca nekaj minut kasneje zapustil igro. Vrhovec je bil zaradi nevarne igre kaznovan z rumenim kartonom, že enajstim v tej sezoni. V 15. minuti so Domžalčani prišli do prve priložnosti, Kous je žogo poslal za hrbet celjske obrambe, hitrejši od Centriha in Kotnika pa je bil Vuk, ki pa iz težkega položaja žoge ni uspel spraviti v gol, zatresel se je le zunanji del mreže. Dobre tri minute kasneje je Vuk znova poizkusil, predložek iz desne strani je poslal Dobrovoljc, poizkus Vuka pa je bil preslab, da bi Kotnik težave s krotenjem žoge. V 26. minuti so do prvega poizkusa prišli tudi domači nogometaši, Žurej je podal žogo do Verbiča, ki je sprožil iz dvajsetih metrov vratar Vidmar pa je žogo z lepo obrambo odbil v kot. Po prekršku nad Janžo, je prosti strel iz leve strani izvedel Balkovec, poizkus Koruna z glavo pa je šel preko vrat celjske ekipe. V 37. minuti je v kazenskem prostoru Celja po posredovanju Centriha padel Balkovec, sodnik Habjanič pa se ni odločil za enajstmetrovko. Pet minut pred koncem polčasa pa so znova zagrozili domači, hitrejši od domžalske obrambe je bil Bajde, ki je sprožil iz voleja, Vidmar pa se je znova izkazal in žogo odbil v kot. Po kotu je z glavo poizkusil Krajcer, njegov poizkus pa je na golovi črti zaustavil Halilović. Nato so zapretili tudi gostje iz Domžal, Knezović je na sredini igrišča prestregel podajo, žogo spravil do Vuka, ki je podaljšal do Balkovca, ki je iz težkega položaja močno sprožil iz razdalje, vendar je bil vratar Celja Kotnik na mestu. Do zadnje priložnosti v prvem polčasu so prišli domačini, po podaji iz kota je najprej poizkusil Žurej, domžalski vratar Vidmar je žogo odbil, a le do Plesca, ki pa je grdo zrešil domžalska vrata.

V drugem polčasu so prvi sprožili Domžalčani, za strel iz mrtvega kota se je odločil Vuk, domači vratar Kotnik pa s strelom ni imel pretirano dosti dela. Dve minuti kasneje so gostje znova zagrozili, po predložku iz prostega strela je bil v skoku najvišji Halilović, ki pa je meril mimo desne vratnice. V 63. minuti je rezervist Srdić izigral ofsajd zanko gostujoče obrambe, prodrl v kazenski prostor in poslal nevarno žogo pred gol, kjer pa je bil Bajde za las prekratek. Trener gostov Mojsilović je v nadaljevanju priložnost ponudil Čadikovskemu in Šimunoviću, kar je jasno nakazovalo željo po treh točkah, saj sta igro zapustila defenzivca Korun in Janža. V 67. minuti pa nekaj zmede v domžalski obrambi, po prostem strelu Celja je Balkovec zgrešil žogo, vratarja Vidmarja je žoga skorajda presenetila, vendar jo je s skrajnimi močmi še odbil. Tri minuti kasneje se je za strel od daleč odločil branilec Celja Korošec, a meril mimo leve vratnice domžalskega gola. Dobrih petnajst minut pred koncem rednega dela tekme so poizkusili tudi gostje, najprej je Šimunović pobegnil po levi strani igrišča in žogo poslal na prvo vratnico, kjer jo je pred Vukom v kot izbil Krajcer. Po kotu pa je z glavo nevarno poizkusil Balkovec, Kotnik pa je ostal priseben in žogo zadržal v svojih rokah. V 79. minuti sta se v priložnosti znašla oba srbska napadalca v vrstah Celja, Bajić je prodrl po desni strani, žogo spravil do rojaka Srdića, ki pa iz desetih metrov ni uspel premagati Vidmarja. To pa je bila tudi zadnja omembe vredna priložnost, Domžalčani so sodnikov podaljšek odigrali brez Knezovića, ki je tekmo zaradi udarca v glavo končal predčasno, Celjani pa ob igralcu več niso uspeli resneje ogroziti domžalskega gola. Tekma se je tako končala brez zadetkov in delitvijo točk, Domžale pa so s točko znova skočile pred Koper, ki je po zmagi nad Mariborom prenočil na tretjem mestu, Celje pa ostaja na varnem petem mestu.

Avtor: Peter Dominko
Foto: Damir Mrkonjić 

{quickgallery}Celje-Domzale_21-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…