V Celju je okrog 500 gledalcev videlo minimalno zmago domačega moštva proti zadnjeuvščeni ekipi lige Radomljam. Zmagovalca je v 62. minuti z devetim zadetkom sezone odločil Dalibor Volaš in poskrbel, da so vse tri točke ostale doma, čeprav so imeli ob koncu srečanja svoje priložnosti tudi Radomljani, a ni uspeli premagati vratarja Kotnika.


Ob koncu srečanja sta svoj pogled na srečanje predstavila tudi ob stratega. Razumljivo bolj prešerne volje je bil domači trener Igor Jovićević, tudi Adnan Zildžović pa je v igri svojega moštva prepoznal nekaj pozitivnih stvari: “Čestitke kolegu Jovićeviću in njegovi ekipi za zasluženo zmago, Celje je doseglo zadetek in imelo še nekaj priložnostih, tudi mi smo si proti koncu srečanja pripravili tri izredne priložnosti, a jih nismo izkoristili – na ta način se v nogometu ne more priti do pozitivnega razultata. Kljub vsemu, igralcem nimam kaj zameriti, mlado moštvo je prikazalo pogum in karakter. Kot vemo, ima Celje mnogo kakovostnih nogometašev, kot so Požeg Vancaš, Galešić, Volaš, Džinić, in meni kot trenerju je v ponos, da se moštvo, ki ima v povprečju 20 let, ni ustrašilo in osramotilo.”

Foto: Rok Zore

Tudi Luka Belić, nova moč Celjanov v pomladanskem delu sezone, je bil zadovoljen z novimi tremi točkami. 20-letni nogometaš, ki ga je leta 2015 v svoje vrste zvabil celo sloviti West Ham in je bil član mlajših selekcij srbske reprezentance, je naglas napovedal boj za četrto mesto ob koncu sezone: “Tekma je bila zelo težka, najpomembneje je, da smo osvojili vse tri točke. V zadnjih desetih minutah smo imeli nekaj težav, bilo je težko, stisnili so nas na našo polovico. Poizkusili smo ohraniti gol prednosti, kar nam je na naše zadovoljstvo tudi uspelo, vzeli smo nove tri želene točke. Zmaga nam daje dodatno samozavest, glavni cilj je osvojitev četrtega mesta in naredili bomo vse, da nam na koncu to tudi uspe – vsako tekmo do konca bomo šli na zmago.”

Foto: Rok Zore

Domači strateg je izpostavil psihološki aspekt srečanja proti zadnjeuvrščeni ekipi lige in misli usmeril tudi že proti nedelji, ko bo Celje gostovalo v Krškem, proti kateremu v prvenstvu v šestih medsebojnih nastopih sploh še niso zadeli. “Radomljam želim vse najbolje v nadaljevanju sezone. Pokazali so igro, ki nam je oteževala realizacijo igre, ki smo si jo zastavili pred začetkom srečanja. Čeprav je že od začetka izgledalo, da smo imeli premoč in pobudo, si pravih priložnosti nismo uspeli pripraviti. Tekma je imela tudi za nas veliko težo. Čeprav so nekateri morda mislili, da bo tekma z zadnjeuvrščeno ekipo lahka, so prav takšne tekme ponavadi najtežje. Tudi to je psihično vplivalo na naše igralce. Tekmo bi morali po mojem mnenju razrešiti že prej, a je bilo kar nekaj pozitivnih stvari, čeprav so imeli tudi nasprotniki ob nekaj naših napakah in nervozi priložnost, da bi zadeli, kar bi bil za nas velik udarec.”

“V vsakem primeru fantom čestitam za potrpežljivosti in borbo, kajti tudi takšna srečanja, v katerih si absolutni favorit, je potrebno odigrati pametno. Ta tekma bo takoj pozabljena, imamo dovolj časa za pripravo na tekmo s Krškim, ki mu v šestih tekmah še nismo zabili gola in zato bo to srečanje za nas znova velik izziv. V Krško gremo po zmago in nove tri točke,” je zaključil Zagrebčan na klopi Celja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…