V še zadnji tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije, se bosta danes na stadionu Z’Dežele  pomerila Celje in Krško. Prvi, z odigrano tekmo manj, še vedno držijo četrto mesto in imajo danes priložnost, da prednost pred najbližjo Muro povečajo na štiri točke. Krčani na drugi strani, imajo le še teoretične možnosti v boju za obstanek, saj za predzadnjo Gorico zaostajajo že velikih deset točk.


V prejšnjem krogu so grofje na domačem terenu dosegli lep skalp, ko so z 1:0 premagali aktualnega državnega prvaka, ter se tako na najlepši možen način pobrali po visokem porazu proti Gorici. Edini zadetek na srečanju je že v prvem polčasu dosegel Mitja Lotrič. Prekmurec na delu na Štajerskem je vknjižil že osmi zadetek v tej sezoni. V boju za Evropo je tokratna zmaga proti praktično že odpisanim Krčanom obvezna. Pomembnosti tekme proti vedno neugodnemu tekmecu, se zaveda tudi domači strateg Dušan Kosič, ki tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Žana Benedičiča: »To bo popolnoma drugačna tekma. Z neuspehom proti Krškemu lahko pokvarimo razpoloženje. Zavedamo se, da gre za neugodnega tekmeca, morali bomo igrati drugače kot proti Olimpiji. Krško je že po tradiciji dokaj neugodno, zato se fantje ne bodo mogli dolgo veseliti zmage, glave moramo obrniti proti tekmi s Krškim.«

Potem, ko je z zmago nad Gorico, že kazalo da se Krčani vračajo v borbo za obstanek, so zatem nanizali 3 poraze in se tako že skoraj dokončno poslovili od prve lige. Predvsem zadnji poraz proti neposrednemu tekmecu iz Velenja, je bil zelo boleč. Knape je z dvema zadetkoma v vodstvo na začetku drugega dela popeljal Žiga Škoflek, adetek za domače, pa je v samem zaključku srečanja dosegel Dalibor Volaš. A peti zadetek Primorca v dresu Posavcev je bil slaba tolažba, saj se izid do konca srečanja več ni spremenil. Pred gostovanjem v Celju so Krčani izvedeli še eno slabo novico. Kot edini prvoligaški ekipi jim je bila na prvi stopnji zavrnjena licenca za prvoligaško nastopanje v drugi sezoni. Še ena težava več Krškega, ki je že javilo da še preučujejo ali bodo sploh podali pritožbo na odločitev komisije Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…