Za nogometaši Celja je obračun 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki so ga proti Zavrču odigrali na Ptuju in še četrtič zapored v ligaškem tekmovanju iztržili remi. Ob rezultatu 0:0 so tako Celjani ob upoštevanju obeh pokalnih tekem neporaženi že desetkrat zapored.


Današnja tekma je prinesla predvsem boj med obema kazenskima prostoroma. Prvo resnejšo priložnost so imeli nogometaši Zavrča, ki so po strelu Dina Kresingerja v 8. minuti zatresli celjsko vratnico. Zgolj minuto kasneje je bilo nevarno še pred domačimi vrati, ko se je po čudoviti podaji Ahmedija pred Ranilovićem znašel Miškić, a je njegov strel poletel le nekaj centimetrov čez gol. Nova priložnost Celjanov je sledila že v naslednjem protinapadu, ki ga je pričel Verbič, vendar je dobro posredoval domači vratar, ki je bil odlično posredoval tudi v 20. minuti ob strelu Ahmedija. Naslednjih nekaj minut ni prineslo posebnih zanimivosti. Znova je bilo vroče nato v 38. minuti, ko so domači po podaji Oršića in posredovanju Šafarića zatresli lastno vratnico. Ob koncu polčasa so nato zapretili še nogometaši Zavrča, strel Matjašiča je Kotnik brez težav ukrotil.

Drugi del uvodoma ni prinesel resnejših priložnosti. Prvi nevarnosti sta namreč sledili šele v 56. minuti, ko sta poizkusila najprej Matjašič, nato pa na drugi polovici igrišča še Verbič. Dve minuti kasneje se je z novo lepo podajo izkazal Ahmedi, strel Krajcerja z glavo pa žal ni našel poti v mrežo. V 67. minuti so znova nevarno zapretili domači, zadetek je z zbranim posredovanjem preprečil Vidmajer. Izredno blizu vodstva so bili Celjani v 74. minuti, ko se je po lepi podaji Verbiča sam v kazenskem prostoru znašel Sunny, ki je iz neugodnega položaja meril le kakšen centimeter mimo leve vratnice Ranilovića. Nova nevarnost pred domačimi vrati je sledila v 79. minuti, ko je po lepem prodoru poizkusil Verbič, žal pa je tudi njegov strel za las zgrešil cilj. Domači vratar se je z novim lepim posredovanjem izkazal v 85. minuti, ko je po strelu Ahmedija z zadnjimi močmi žogo odbil v kot, to pa je bila tudi zadnja nevarnejša priložnost na tej tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…