Nogomet piše čudne, a tudi čudovite zgodbe. Eno takšnih so danes spisali tudi Celjani in Krčani, ki so se v knežjem mestu veselili pomembne zmage, s katero so se vrnili na osmo mesto. Grofje so po mojstrsko izvedenem prostem strelu Daliborja Volaša dobili prvi polčas, Ankarančan pa je imel v nadaljevanju priložnost za podvojitev prednosti, a je Marko Zalokar zaustavil najstrožjo kazen. Domači strateg Jovićević je ob minimalni prednosti hitro zaprl tekmo in bil za to kaznovan, saj so Posavci z goloma Ibrahima Mensaha in Tonćija Mujana, ki je zadel v 92. minuti, gostitelje kaznovali za taktiziranje in neizkoriščene priložnosti.


Po začetnem otipavanju so bili v prvem polčasu boljši Celjani, ki so prišli tudi do prve priložnosti. V deseti minuti je z razdalje poizkušal mladi Amadej Brecl, a se Zalokar ni dal presenetiti in je poskus z desne strani igrišča izbil v kot. Do dveh priložnosti, edinih v prvem polčasu, so nato prišli Krčani. Najprej je v 14. minuti s strelom z desne poskušal Kramarič, a je bil Rozman na mestu in žogo odbil v kot. Šest minut kasneje sta Dangubić in Kramarič v protinapadu izigrala domačo ‘ofsajd zanko’, Kramarič se je odločil streljati z roba kazenskega prostora, a je žoga šla preveč po sredini, da bi lahko končala za hrbtom Rozmana. Že v naslednjem napadu so zapretili grofje, a je Požeg Vancaš žogo poslal čez gostujoča vrata.

V 29. minuti naslednja priložnost domačih. Vidmajer je potegnil po levi, poslal žogo pred vrata, kjer je Volaš z bližine sicer prišel do strela, a je bil pri tem oviran, tako da žoge ni najbolje zadel in je le-ta postala lahek plen Zalokarja. Tri minute kasneje pa smo videli še zadnjo priložnost prvega polčasa, obenem pa tudi zadetek. Celjani so si 25 metrov od gola priigrali prosti strel, ki ga je mojstrsko izvedel Volaš, saj je spretno zadel v levi spodnji kot vratarja Zalokarja ter se tako podpisal pod že trinajsti zadetek sezone, skupno pa že 84., s čimer ga le še trije goli ločijo od preboja v deseterico najboljših strelcev v zgodovini prvenstva.

Že v sedmi minuti nadaljevanja bi lahko Celjani odločili srečanje, potem ko je glavni sodnik Vinčić po očitnem prekršku Šturma nad Požegom Vancašem brez oklevanja pokazal na najstrožjo kazen, a Volaš po zaslugi Zalokarja enajstmetrovke ni uspel pretvoriti v nov zadetek. V začetku drugega dela smo gledali ‘mlačno’ igro, pri žogi so bili več Krčani, a resnejših priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Tekma se je razvnela šele v zadnjih 20 minutah. Najprej so zapretili domači igralci, a je Volaš, po tem ko se je v 69. minuti srečanja po predložku Cvijanovića osamljen znašel pred vrati Zalokarja, zgrešil celo žogo. Že naslednjo minuto je Travner z bližine z glavo ustrelil mimo vrat. Domači trener Jovićević se je v 72. minuti očitno odločil ‘zapreti’ igro, saj je v igro namesto napadalca Podlogarja poslal branilca Hadžića.

Poteza se mu je maščevala v 78. minuti, ko so Krčani izpeljali nevarno akcijo preko Mujana, ki je potegnil v napad, v nadaljevanju zaposlil Mensaha, ta pa si je pripravil strel v kazenskem prostoru, a je domači vratar Rozman odlično odreagiral in žogo poslal v kot. Po kotu domači igralci žoge niso uspeli izbiti, tako da se je od nesrečnega Hadžića odbila do že prej omenjena Mensaha, ki je, čeprav ni najbolje zadel okroglega usnja, zadel za 1:1. Takoj po izenačujočem zadetku Krčanov je Jovićević izvedel novo menjavo, s katero je ponovno okrepil napad. Namesto Džinića je v igro poslal Lupeto, ki je bil v 86. minuti glavni akter akcije. Po vrhunski podaji Požega je Portugalec že preigral Zalokarja, nato pa v kazenskem prostoru padel, a je na veliko negodovanje domačih gledalcev in klopi piščalka glavnega sodnika Vinčića tokrat ostala nema. Celjani so še naprej pritiskali na vrata Zalokarja, a je bil slednji ob poskusih Cvijanovića in Lupete, ki sta se znašla v ugodnih pozicijah, vselej na mestu.

Ko je že kazalo, da bo ostalo pri neodločenem izidu, pa šok za domače moštvo. Krčani so v drugi minuti dodatka krenili v napad, Dangubić se je znašel v vlogi asistenta, Mujan pa je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel ter Krčanom priigral pomembne tri točke v boju za obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…