V Celju se bo odigralo prvo srečanje 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Pomerili se bosta domača ekipa in gostje iz Krškega. Petouvrščeni Celjani bodo skušali prvič v tej sezoni premagati Posavce, potem ko se je prvo srečanje omenjenih tekmecev v Celju končalo z 0:0, drugo v Krškem pa so domačini dobili s 3:1.


Le dva dni nazaj so Celjani končali svojo pokalno pot, potem ko so na povratni tekmi polfinala še drugič izgubili proti Olimpiji, gostje so bili v drugo boljši z 1:0. Vse misli zdaj lahko preusmerijo v prvenstvo, kjer za četrtim mesto, ki ob ugodnem razpletu pokalnega tekmovanja še vodi v evropske kvalifikacije, zaostajajo za štiri točke, a imajo ob tem še srečanje manj kot trenutno četrtouvrščeni Rudar. V prejšnjem krogu prvenstva so celjski nogometaši s 3:2 izgubili v Ljudskem vrtu, zadetka za rumeno – modre pa sta dosegla Rudi Požeg Vancaš, ki je izid izenačil na 1:1, ter Jucie Lupeta, ki je postavil končnih 3:2. V boju za tako želeno četrto mesto bi bile tokratne točke zelo dobrodošle, tudi zato da si igralci, ki so na zadnjih treh tekmah kar trikrat izgubili, povrnejo načeto samozavest, ki jo bodo pred zadnjo četrtino prvenstva še kako rabili.

V mesto ob Savinji tokrat prihaja ekipa Krškega, ki na zdajšnjem Stadionu Z’dežele še ne pozna poraza. V petih srečanjih koliko so jih odigrali na stadionu Celjanov, so ob gol razliki 1:6, dvakrat remizirali, trikrat pa zmagali. Podobno kot domači nogometaši se tudi Krčani odpravljajo na tokratno srečanje celiti rane, saj so tudi oni zadnji dve srečanji izgubili. Obakrat so bili poraženi na domačem igrišču, najprej z 2:1 od Domžal na zadnjem srečanju pa še z 1:0 od Olimpije. Tolažijo se lahko z dejstvom da so kljub dvema porazoma obakrat prikazali solidno igro in bi si zaslužili osvojiti kako točko. Kljub desetim točkam zaostanka za Celjani na prvenstveni lestvici, pa nam že zgodovina medsebojnih tekem pravi, da Krčane pred jutrišnjim srečanjem nikakor ne gre odpisati.

Oba stratega pred jutrišnjim srečanjem lahko računata na vse pomembnejše adute v svoji ekipi in zanimivo bo videti kako se bo zares končalo srečanje. Bodo Celjani le premagali Krčane na domačem terenu, ali pa bodo slednji še naprej gospodarji celjske zelenice?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…