Eno zanimivejših srečanj 29. prvoligaškega kroga nas danes čaka v Celju kamor v goste prihaja ekipa Domžal. Le deset dni je minilo od zadnjega medsebojnega srečanja, ekipi sta se takrat pomerili v Domžalah, srečnejši pa so igrišče zapuščali gostitelji, ki so srečanje dobili z 1:0.


 Na omenjenem srečanju so se Celjani dobro upirali Domžalčanom, bili so vsaj enakovredni v igri in ne bi bilo nič narobe če bi iz mesta ob Kamniški Bistrici odnesli kako točko. Celjani v tekmah proti rumenim tako ostajajo pri eni osvojeni točki, ki so jo osvojili prav na domačem stadionu, ko sta se ekipi razšli z 1:1. V zadnji prvenstveni tekmi so se grofje doma z Olimpijo razšli z 1:1, in z igro, predvsem v prvem polčasu navdušili. Rumeno – modri, ki so še vedno v borbi za četrto mesto v današnjem srečanju naskakujejo popoln izkupiček. »Proti Olimpiji smo prikazali zelo dobro predstavo, a na žalost nismo bili nagrajeni s polnim izkupičkom točk. Verjamem, da se lahko to zgodi proti Domžalam. Na zadnjem srečanju z njimi je bilo zelo živahno, ko so lahko gledalci pospremili odlično tekmo, enako pa pričakujem jutri. Verjamem, da lahko pred domačimi gledalci zabeležimo zmago, ki nam bi pred samo končnico državnega prvenstva veliko pomenila,« o današnji tekmi pravi Lovro Cvek.

Z domačo zmago proti Rudarju, so se tudi Domžalčani priključili v boju za prvaka. Pred prvo Olimpijo zaostajajo vsega pet točk, pred Mariborom, ki je stopničko višje od rumenih pa le dve. Obeta se nam torej zelo zanimiva končnica, kjer prav vsaka tekma šteje. Danes rumene čaka eno težjih gostovanj do konca prvenstva, saj tudi Celjani nujno rabijo nov komplet točk v boju za četrto mesto. Simon Rožman bo v današnje srečanje krenil z vsemi aduti, saj skrbi s poškodovanimi oz. kaznovanimi igralci nima. Verjetno s klopi bo na svojo priložnost čakal nekdanji reprezentant Andraž Kirm, ki pričakuje zanimivo srečanje: »V zelo kratkem času se bomo še drugič pomerili s Celjani. Obeta se zanimiva in zelo gledljiva tekma, na kateri bomo oboji napadali tri točke. Pričakujemo, da bodo celjski nogometaši tokrat bolj napadalni, kot na tekmi v Domžalah. Tedaj so prežali predvsem na protinapade, ki so njihovo glavno orožje, tokrat bodo najbrž krenili bolj odprto. Vsekakor so zelo kakovostna zasedba, proti kateri je treba za uspeh pokazati veliko. Smo odlično pripravljeni, tako da se v tekmo podajamo z željo po novi zmagi.«

Bodo rumeni niz neporaženosti povišali na že petnajsto tekmo, ali pa bodo grofje tisti, ki bodo ta niz kot prvi prekinili? Odgovor na to bo znan danes zvečer, srečanje na Areni Z’Dežele se namreč začne ob 18.45, glavni sodnik pa bo Damir Skomina.

 

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…