Nogometaši Celja so v letošnji sezoni že dvakrat izgubili, za nameček pa v prvih dveh krogih niso dosegli zadetka. V tretjem krogu so želeli niz porazov in strelskega posta prekiniti s tekmo proti Krki. Slednji so na zadnji tekmi dosegli presenetljivo zmago proti ekipi iz Nove Gorice, saj so jih v Novem mestu premagali z 2:1.


Za domačine je bil začetek tekme sanjski. Približno 650 gledalcev se je v 3. minuti že veselilo vodstva Celjanov. Domačini so po izvajanju prostega strela izvedli akcijo, ki jo je z strelom za vodstvo zaključil Verbič. Slednji je z roba kazenskega prostora meril natančno in tako premagal gostujočega vratarja Obradoviča. Gostje so v naslednji akciji že poskušali rezultat izenačiti, a je Jurič meril mimo vrat. Celjani žogo hitro umirili in začeli uspešno razvijati svojo igro. Nekaj imenitnih priložnosti je imel novi napadalec Celja, Sunny Ogbemudia Omoregie, ki je bil zelo blizu zadetka v 20. minuti. Vendar je žogo iz neposredne bližine poslal preko vrat vratarja Obradoviča. Le dve minuti kasneje je Ahmedi z lepo podajo zaposlil Vrhovca, ki je ponovno meril mimo novomeških vrat. Ni trajalo dolgo, ko so Novomeščani morali še drugič pobrati žogo iz svoje mreže. Tekla je 30. minuta, ko so razigrani Celjani izvedli šolsko akcijo preko Zajca in Bajdeta, slednji je poslal predložek v sredino kazenskega prostora. Tam se je odlično znašel Ahmedi in žogo poslal za hrbet vratarja Obradoviča. Po zaostanku dveh zadetkov so gostje le pritisnili na domača vrata, a so Celjani vse napade gostov uspešno prekinili in do konca prvega dela srečanja ni prišlo do spremembe izida.

Ob pričetku drugega polčasa je gostujoči strateg Miloš Rus opravil dve menjavi. Na igrišče sta prišla Kramarič in Rašič, ki sta nadomestila Mojstroviča in Žuglja. Prav tako so gostje upoštevali navodila, ki jim jih je zadal Rus ob premoru. Krkaši so tako bili v nadaljevanju agresivnejši ter so imeli žogo več v posesti. Domačini so zgolj čakali na pravo priložnost in kaj kmalu bi jo lahko Ahmedi izkoristil. Tudi v nadaljevanju je imel lepi priložnosti Sunny, a žoga nikakor ni hotela v mrežo. Igra se je v nadaljevanju le nekoliko umirila ter potekala med obema kazenskima prostoroma. Ob zaključke srečanja so imeli gostje veliko priložnost za znižanje zaostanka, vendar je Fučko z močnim strelom s kakšnih 20 metrov za las meril mimo vrat. Že v naslednji akciji Celjanov se je ponovno zatresla gostujoča mreža s tretjim zadetkom na srečanju. Po pritisku in podajanju na robu kazenskega prostora je do žoge prišel Vrhovec, gostujoči branilci so slabo ocenili položaj in Vrhovcu z nizkim strelom ni bilo težko zaključiti za končnih 3:0.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…