Danes zvečer čaka Celjane prvo srečanje uvodnega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Obračun Tromsø – Celje se bo na skrajnem severu Norveške pričel ob 19. uri, časovnega zamika ni, je pa v Tromsu trenutno polarni dan s temperaturami med 10 in 15 stopinj.


Celjani so v torek, po šestnajstih urah potovanja, srečno prispeli na sam sever Norveške. Pričakalo jih je prijetno, hladno vreme in polarni dan, ki bo trajal mesec dni. Vzdušje v moštvu je odlično, igralci so enotnega mnenja, da je nasprotnik zelo zahteven, vendar premagljiv. Včerajšnji dopoldne so Celjani izkoristili za druženje, ogled mesta ali počitek, nato je sledilo skupinsko kosilo. Po obveznem počitku so se nogometaši zbrali v konferenčni sobi hotela in opravili video analizo nasprotnika, ob 19. uri pa je sledil še uradni trening. Na treningu so se celjski nogometaši srečali z umetno travnato površino stadiona Alfheim. Podnebje na severu Norveške pač ne možnosti, da bi lahko klubi vzdrževali in igrali na naravni travnati površini. Gostitelji so napovedali, da na tribunah stadiona, ki sicer sprejme nekaj manj kot sedem tisoč gledalcev, pričakujejo med pet in šest tisoč gledalcev. Celjane torej čaka dobro vzdušje, kar bi morala biti za njih le še dodatna vzpodbuda k ugodnemu rezultatu pred povratnim obračunom. Težav z zdravjem pri osemnajsterici nogometašev, ki je odpotovala v Tromsø ni, že pred dnevi pa smo poročali, da so doma zaradi poškodb ostali Matej Centrih, Mateo Barukčić, Mario Močić in Iztok Močivnik. Sodniki prihajajo iz Nemčije, glavno besedo bo imel 32-letni Felix Zwayer.

Celje (verjetna postava): Kotnik, Korošec, Krajcer, Žitko, Gobec, Jugović, Vrhovec, Verbič, Zajc, Bajde, Žurej. Trener: Miloš Rus.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…