V prvi tekmi današnjega nogometnega popoldneva se bosta v Celju udarila neposredna konkurenta za peto mesto, zasedba domačih grofov in zasedba Gorice. Današnja tekmeca sta v spomladanskem delu odigrala po eno srečanje, obe ekipi sta se  srečali z Olimpijo in doživeli minimalna poraza.


Kljub porazu v zadnjih sekundah srečanja, ki so ga Celjani  dober teden nazaj doživeli v Ljubljani pa vsaj po igri sodeč niso razočarali. To so priznali tudi v taboru Ljubljančanov, ko so rekli da morebitna točka grofov ne bi bila nezaslužena. Na tej tekmi je med drugimi porumenel tudi Požeg Vancaš, ter s tem izpolnil kvoto, kar pomeni da Dušan Kosič na prodornega vezista v tekmi proti Goričanom ne bo mogel računati. Ob omenjenem hendikepu, pa veseli dejstvo, da je svoj prvi prvoligaški zadetek dosegel Jucie Lupeta, ter si ob tem pripravil še kopico priložnosti, katere pa na žalost Celjanov niso bile izkoriščene. Močni Portugalec bo tudi danes eden nevarnejših mož celjske ekipe.

Le tri dni nazaj so, v edini tekmi 20. kroga PLTS, Goričani doma z minimalnih 1:0 izgubili proti Olimpiji. V omenjeno srečanje so Primorci krenili brez številnih igralcev, ki bodisi zaradi poškodb ali kartonov  niso mogli nastopiti. Kako bo s taistimi igralci danes bomo videli pred začetkom srečanja. Je pa znano da bo Uroš Celcer, zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na zadnji jesenski tekmi, moral izpustiti tudi današnje srečanje. Se pa po prestani kazni vrača najboljši strelec ekipe Nwabueze. Ne glede na vse težave gostujoče ekipe, pa drugi napadalec Nigerijec Edafe optimistično gleda v današnje srečanje: »V Celju gremo na zmago. Pričakujemo težko in izenačeno srečanje. Igrali bomo na terenu, ki je bil še dan prej prekrit s snegom. Upam, da s površino ne bo večjih težav. Celje velja za dobro moštvo, ima kar nekaj dobrih posameznikov in borijo se za iste cilje kot mi. Tudi oni so v polfinalu pokala in prav tako so blizu nas tudi na ligaški lestvici.«

Na težki zelenici stadiona Z’Dežele, ki je še včeraj bila pod debelo snežno odejo, pričakujemo borbeno in zanimivo srečanje, saj imajo Celjani, ki trenutno zasedajo peto mesto, pred najbližjimi zasledovalci Goričani, le točko prednosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…