Na spletni strani celjskega nogometnega kluba se je oglasil njihov športni direktor Branko Veršič, ki je povzel dosedanji del prvenstva ter predstavil pričakovanja v nadaljevanju.


V klubu so s četrtim mestom, ki so ga zasedli po končanem jesenskem delu zelo zadovoljni, kot edino negativno točko je športni direktor izpostavil izpad iz pokalnega tekmovanja. A glede na to da imajo zelo mlado moštvo, so tudi pričakovali, da se bodo pojavili tako vzponi kot padci.

Prav danes so iz kluba sporočili prvi zimski odhod. Na Poljsko v  ŁKS Łódź se seli Tadej Vidmajer, dolgoletni član grofov. Ker niso našli skupnega jezika za nadaljevanje, in ker bi bočnemu branilcu pogodba potekla čez pol leta, so mu omogočili željo, da se preizkusi v tujini. Kot je še povedal Branko Veršič, v prihodnje pričakujejo nove ponudbe, sploh glede na dobro uvrstitev moštva po prvem delu. Zelo so zadovoljni , da so prvo profesionalno pogodbo uspeli podpisati z mladim upom Tomom Kljunom, od katerega pričakujejo da se bo kar najhitreje vključil v člansko moštvo. S tem pa še ekipa ni zaključena. Za nadaljevanje sezone sta sicer že izgubljena Nino Pungaršek ter Deni Štraus, prav zaradi tega pa se ve zgodit, da se bo ekipi priključil še kak nov obraz.

S pripravami bodo Celjani začeli v domačem okolju, zaključili pa v Turčiji, kjer se bodo pomerili z ekipami najvišjega ranga, saj bodo le tako videli napredek posameznih igralcev, ter moštva kot celote.

Za konec je Branko Veršič, ki funkcijo športnega direktorja opravlja že tretjo sezono, nekaj besed namenil še ruskim investitorjem oziroma bolj konkretno Maximu Deminu. Kot pravi sami brez sponzorjev bolj težko vzdržujejo proračun, zato so se v dogovarjanje s poslovnežem, ki ima svoj delež v tako uglednih klubih kot sta Zürich in Bournemouth, podali resno, a da do končnih dogovorov še ni prišlo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …