[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=760]

Gorica je še drugič v letošnjem prvenstvu premagala Krko. Po zmagi lani novembra, so vrtnice z minimalno zmago slavile tudi na domačem igrišču ter Krki vrnili za boleč jesenski poraz. Domači strateg je storil nekaj taktičnih sprememb, saj je prvič v sezoni tekmo začel z dvema napadalcema. Poleg Code je v konici napada začel Urugvajec Mastriani.  Pri gostih pa so bile v primerjavi z zadnjo tekmo posegel po štirih spremembah v začetni enajsterici. V obrambi sta priložnost od prve minute dobila Dežmar in Ihbeisheh, na krilu v zvezni vrsti posojen nogometaš Domžal Balkovec, v konici napada pa je mladega Kramariča zamenjal Marošević.


Tekmo so bolje otvorili domačini, ki so imeli že v prvi minuti srečanja priložnost prek Berardocce, a je ta streljal mimo gola. Že v 3. minuti je poizkušal najboljši strelec Gorice, Coda, ampak z glavo meril točno v vratarja Krke Obradovića. Dobra igra domačinov se je brestovala v 6. minuti, ko so prek Bonipertija povedli. Coda je na svoji polovici lepo zaposlil Bonipertija, ki je po levi strani prodrl proti kazenskemu prostoru gostov, od koder je meril v desni spodnji kot gostujočih vrat. Obradović se je žoge dotaknil, a premalo, da bi ji preprečil pot v mrežo. V 9. minuti nova lepa priložnost Bonipertija. Coda je znova lepo podal v prostor, Boniperti se je znašel sam pred Obradovićem, a je slednji njegov strel tokrat obranil. V 19. minuti smo videli prvo priložnost za Krko, streljal je Ranić, a meril točno v Cordaza. V nadaljevanju sta za domačine poizkušala Coda in Finnochio, oba strela pa sta zletela mimo gola. Zato pa so postajali vedno bolj nevarnejši Novomeščani. V 30. minuti je po predložku z desne strani z glavo nevarno zapretil Perić, a je Cordaz še enkrat več pokazal svoje kvalitete in žogo odbil v kot. Goričani so do polčasa še enkrat resneje zapretili. Finnochio je prodiral po desni strani ter nato tudi dobro sprožil, njegov strel pa je zletel le mimo desne vratnice gostujočih vrat. Krkaši so svojo najlepšo priložnost zapravili prav v zadnji minuti prvega polčasa. Po dvojni podaji na desni strani, je Ranić podal po tleh v pet metrski prostor, kjer je najprej atraktivno s peto poizkušal Perić, a je njegov strel Cordaz odbil, a soigralci žoge niso uspeli izbiti, nakar je do nje prišel Marošević, a iz desetih metrov meril precej čez gol.

Drugi polčas je bil veliko slabši od prvega. Goričani so se večino časa branili ter čakali na protinapade, gostje pa so imeli pobudo in posest žoge, a do resnejših priložnosti niso prišli. Prvo pravo priložnost smo tako videli šele v 66. minuti, ko je Berardocco z lepo podajo čez gostujočo obrambo zaposlil Lapadulo, ki pa je slabo streljal in Obradović je strel brez težav ubranil. Lapadula je imel še eno priložnost, ko je oster predložek poslal Coda, a je prvi z glavo je streljal čez gol. Novomeščani so sicer imeli posest, nekaj kotov, tudi prostih strelov, a se je goriška obramba tokrat ubranila vseh gostujočih napadov. Do konca srečanja je imel pol-priložnost še Modolo, ki je poizkušal z glavo, ampak meril nenatančno, na drugi strani pa pravih priložnosti ni bilo in končalo se je z zmago domačinov.

Gorica je prišla do težko priigranih treh točk, ki jih utrjujejo na četrtem mestu lestvice. Igra, z izjemo začetnih dvajsetih minut, ni bila prav atraktivna in bleščeča, a so točke ostale doma. V soboto gostujejo v Domžalah, naslednjo domačo tekmo igrajo z Zavrčem. Krka se je pokazala kot zelo čvrsta ekipa, ki pa je bila tokrat premalo konkretna v napadu. Po današnji zmagi Triglava, sta se moštvi znova izenačili na dnu lestvici, kar nam zagotavlja zelo dramatično končnico za obstanek, ki bi znala biti odločena prav na zadnji tekmi, ko se bosta ekipi iz dna lestvice pomerili v Novem mestu. V prihodnjem krogu jih na domačem igrišču čaka obračun z Olimpijo.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…