Druga tekma današnjega prvoligaškega petka se bo odigrala na stadionu Z’Dežele. V četrti medsebojni tekmi se bosta pomerila Celje in Aluminij. Slednji so dobili obe domači srečanji, edina na celjski zelenici v tej sezoni pa se je končala z 1:1.


Po zmagi v Velenju, ko so knape premagali kar s 3:0, so rumeno – modri v prejšnjem krogu morali premoč priznati murskosoboški Muri, ki je z zgodnjima zadetkoma Kozarja in Koutra srečanje odločila v svojo korist. Grofje tako še naprej igrajo toplo – hladno, saj jim nikakor ne uspe, da bi povezali dve ali več zmag zapored. Danes na domačem terenu pričakujejo Aluminij, proti katerim jim v tej sezoni ne gre in s katerimi si delijo isti točkovni izkupiček, na petem oziroma šestem mestu. V tej pomembni tekmi Dušan Kosič ne bo mogel računati na branilca Tadeja Vidmajerja, ki je bil izključen na srečanju proti Muri.

Enako kot Celjani so tudi Kidričani v prejšnjem krogu izgubili. Boljši so bili igralci ljubljanske Olimpije, ki pa so se morali še kako potruditi da so premagali rdeče – bele. Slednji so prikazali lepo igro, si ustvarili kar nekaj priložnosti a le te niso uspeli pretvoriti v zadetek. Danes jih čaka gostovanje, na katerih se v tej sezoni ne znajdejo najboljše. Na lestvici gostovanj se namreč nahajajo na osmem mestu, izgubili pa so tudi zadnja štiri gostujoča srečanja. Oliver Bogatinov, strateg Kidričanov, težav z kaznovanimi oziroma poškodovanimi igralci nima, tako da je priprava na današnje srečanje potekala nemoteno. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorenc odhaja, nove okrepitve že na poti v Fazanerijo

Ni se še polegel prah po koncu 31. sezone prve lige, ko so se že začela pojavljati različn…