Na Fazanerijo v 6.krogu Prve lige prihaja velenjski Rudar, ki bo Prekmurcem, ki se nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice prvi poraz v sezoni, Muraši pa si pred derbijem prihodnji konec tedna želijo novih treh točk in s tem počastiti praznik Prekmurja ob priključitvi k matični državi.


Črno-beli, ki so bili med tednom prosti pokalnih obveznosti, so prejšnjo soboto v Kranju brez večjih težav ugnali Triglav in znova demonstirirali svojo ofenzivno moč, zabili so trikrat, zmaga pa bi lahko bila še višja. V Prekmurju so med tednom pod svoje okrilje podpisali dva nova nogometaša, Luka Asentić in Lovre Knežević pa bosta vsaj v jesenskem delu prvenstva branila barve drugoligaša iz Beltincev, kamor so ju Muraši takoj po prestopu posodili.

Rudar je po prvih petih krogih še brez zmage v prvenstvu in tako željan zmage na Fazaneriji. Prve uradne zmage so se sicer knapi veselili že v četrtek, ko so v pokalnem obračunu ugnali Bravo, z igralcem več so trikrat zadeli v podaljšku, bilo je 4:1. Proti Olimpiji v prejšnjem krogu so bili varovanci Janija Žilnika brez moči.

Obe moštvi sta brez kaznovanih nogometašev, pri Muraših pa že nestrpno pričakujejo vrnitev Nina Kouterja ter Armina Čerimagića, vsaj prvi bi lahko že kandidiral za nedeljski nastop.

Velenjčani so bili v lanski sezoni v prvenstvu uspešnejši v medsebojnih obračunih, dobili so obe domači preizkušnji ter nazadnje na Fazaneriji remizirali s 3:3.

Po turbolentnem (izven terena) začetku sezone si v taboru gostov želijo prvega kompleta točk za mirnejše nadaljevanje, a na Fazaneriji jih čaka vse prej kot lahka naloga. Sobočani na drugi strani pa si pred derbijem z Olimpijo želijo še dodatne energije v obliki nove zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velik udarec za vijoličaste, pomemben člen ekipe odsoten vsaj do začetka pomladi

Pri Mariboru so vse bolj vzhičeno pričakovali začetek spomladanskega dela v Prvi Ligi Tele…