Okroglih dvajset točk loči Krčane in Domžalčane, jutrišnja nasprotnika, na prvoligaški razpredelnici. Obe letošnji srečanji so dobili gostitelji, Krčani so ob koncu julija slavili s kar 4:2, Domžalčani pa so jim poraz vrnili, ko so novembra doma zmagali z 1:0.


Krčani so doma sila neugoden tekmec, kar so Domžalčani že večkrat spoznali na svoji koži, saj Posavcev na stadionu Matija Gubca še niso uspeli premagati. Eno srečanje od petih, so dobili zeleno-beli, ostale štiri pa so se končale z neodločenim izidom. Tokrat Krško pričakuje Domžale po velikem skalpu Maribora v prejšnjem krogu, in kot pravi pomočnik trenerja Radovan Karanović, bodo skušali izkoristiti pozitiven psihološki moment: »Posebnih taktik za naslednjega tekmeca nimamo, pripravljamo se kot za vsako drugo tekmo. Zadnji obračuni s sobotnim nasprotnikom niso bili najbolj uspešni, a so fantje po zmagi v Mariboru še dodatno motivirani in bodo v soboto na Gubcu skušali potrditi dobro formo in pozitiven psihološki moment.« Nekaj skrbi glavnemu trenerju Šćulcu sicer povzročata poškodba Mandića in kaznovanost Mujana, veseli pa vrnitev prvega strelca ekipe Škrbića.

Domžalčani se v Krško odpravljajo po že svojo deveto zaporedno zmago, in tudi prvo na krški zelenici. Ekipa ob odličnih rezultatih prikazuje še všečne predstave na igrišču, tako da je trener Rožman lahko zares zadovoljen. Ob vseh zmagah, so se ob tekmi manj drugouvrščenemu Mariboru približali na pet točk zaostanka, za vodilno Olimpijo, ki ima ob tem dve odigrani tekmi več, pa zaostajajo za petnajst točk. Med reprezentančnim odmor so prosti čas od prvoligaških tekem izkoristili s pripravljalnim srečanjem, v katerem so doma premagali zvenečo ime italijanskega nogometa, Udinese je padel z 1:0. Pred srečanjem s Krškim je svoja pričakovanja strnil Agim Ibraimi: »Čaka nas zahteven izziv. Krčani so na zadnji tekmi ugnali Maribor, kar je bil nov pokazatelj njihove kakovosti. V tekmo moramo vstopiti maksimalno pripravljeni in osredotočeni. Smo motivirani in željni igre, tako da že komaj čakamo, da se znova podamo na zelenico.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…