Po precej neprepričljivem novogoriškem pričetku nove sezone Prve Lige je Luigi Apolloni zapustil trenersko klop ND Gorice. Italijan, ki je bil v poletnem premoru tudi en izmed kandidatov za trenerja Parme, Gorico zapušča skupaj z italijanskima pomočnikoma Brunom Redolfijem in Massimilianom Nardecchiajem.


Apolloni, ki je v lanski sezoni “plave” popeljal do prve lovorike po osmih letih, Goričani so v koprski Bonifiki v pokalnem finalu ugnali Mariborčane, je v letošnjih dvanajstih ligaških tekmah svoje varovance popeljal do vsega dveh zmag, še trikrat remiziral in doživel kar sedem porazov. Na trenersko klop Novogoričanov bo ponovno sedel Miran Srebrnič, ki je moštvo vodil že pred začetkom sodelovanja s Parmo, ki se je sicer letošnje poletje precej ohladilo. Nekdanjemu kapetanu kluba, ki je bil pred prihodom Apollonija glavni trener več kot dve leti, bo pri delu pomagal še en nekdanji novogoriški nogometaš Andrej Komac. Prva preizkušnja dvojec čaka že v sredo, ko bodo Goričani gostovali v Veržeju, kjer bodo odigrali zaostalo srečanje drugega kroga Pokala Slovenije.

Če je to zgolj začasna rešitev ali uprava kluba že išče novo rešitev na trenerski klopi bo pokazal čas, je pa to le nov pokazatelj, da se je sodelovanje Gorice in Parme močno skrhalo, saj je imel dolgoletni branilec Parme z Gorico sklenjeno triletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…