Sredin večer prinaša drugi večni derbi letošnje sezone. Jesenski obračun Maribora in Olimpije je bil pravi praznik, tako na igrišču kot tudi na tribunah, v Stožicah bo jutri zagotovo vsaj deloma drugače, saj so domači Green Dragonsi le še enkrat potrdili, da jih tudi jutri ne bo na severni tribuni. V mariborskem taboru se na težave gostiteljev ne ozirajo, pričakujejo zahtevno srečanje, a napovedujejo zanimiv in odprt boj na zmago.


“Derbi je vedno derbi, ne glede na uvrstitev na lestvici gre za največji slovenski derbi. Za ljudi in okolico v obeh mestih prinaša določen prestiž. S športnega vidika prinaša tri točke, bi pa lagali, če bi trdili, da gre za tekmo, ki se jo igra vsak dan. Tako se tudi pripravljamo, visoka osredotočenost in maksimalna angažiranost, misli so usmerjene zgolj v tekmo,” je jutrišnji derbi napovedal mariborski strateg, ki znova pričakuje zahtevno srečanje, ki bo tako kot jeseni ponudilo dober in predvsem odprt nogomet z napadalno igro obeh ekip: “Pričakujemo težko in trdo tekmo ter motivirano Olimpijo, ki v tekmah z Mariborom išče nekakšno zadovoljitev za rezultate, ki jih v minulih letih dosega. Gre za ekipo, ki je na domačem igrišču vedno nevarna in ki želi doma igrati napadalno, kar je, če tako rečem, tudi njihova dolžnost. Mi pa želimo biti na zelo visokem nivoju, z visoko mero osredotočenosti in taktične kulture.”

Šimundža bo jutri zagotovo pogrešal poškodovanega Dareta Vršiča, viroza pa trenutno muči Arghusa in Željka Filipović, ki v tekmi z Gorico zaradi prepovedi igranja ni igral. Mariborski strateg upa, da bosta oba nared, saj na sredini igrišča zaradi kazni ne bo Aleša Mertlja. Čeprav sta Amir Dervišević in Welle Ndiaye v tekmi z Gorico prikazala zelo dobro predstavo, Šimundža pravi, da ima na sredini igrišča na voljo še nekaj dodatnih rešitev. “Imamo še Hotića, tudi Ibraimi lahko igra na sredini, imamo dovolj rešitev, zaradi katerih lahko marsikaj spremenimo. V vsakem primeru imamo več kandidatov za zapolnitev vrzeli. Vseeno pa verjamem, da bo Filipović prišel k sebi in kandidiral za jutrišnji nastop,”  je dejal 43-letni Mariborčan, ki smo ga izzvali tudi z včerajšnjimi besedami ljubljanskega trenerja Karapetrovića, da Maribor zaradi pomanjkljivosti, ki jih Ljubljančani poznajo, ni nepremagljiv: “Tako kot oni poznajo naše pomanjkljivosti, tudi jaz poznam njihove. Verjamem pa, da so njihove slabosti večje kot naše.”

(Foto: Jure Banfi)
Damjan Bohar: “Dobro se bomo pripravili in seveda šli na zmago.” (Foto: Jure Banfi)

Nato je besedo dobil Damjan Bohar, ki ima na predzadnje ligaško gostovanje v ljubljanskih Stožicah lepe spomine, saj je včeraj minilo eno leto, ko je v zaostalem obračunu, ki je bil obenem uvod v spomladanski del sezone, načel domačo mrežo. A sam vseeno ne želi biti preveč nostalgičen: “Spomini so lepi, a to je bilo že dobro leto nazaj. To tekmo moramo izbrisati iz glave. Najbolj mi je v spominu ostala zaradi zmage s 3:0, kar je bilo najbolj pomembno, in ne zaradi mojega zadetka. Jutri pričakujem drugačno srečanje, saj bo nasproti stala povsem drugačna Olimpija,”

“Težko je povedati kakšna bo Olimpija, vseeno pa mislim, da bo dvoboj odprt do konca in bosta obe ekipi igrali napadalno. Težko je pričakovati, da bi se Olimpija zaprla,” je o pričakovanjih dejal borbeni Prekmurec, ki se je strinjal, da je bil uvodni krog potrditev, da bosta ekipi tudi jutri gojili napadalno igro: “Tudi to je določena napoved, ampak vsaka tekma se razlikuje, zato se je potrebno na vsako dobro pripraviti. Ne smemo pa pozabiti, da gre za derbi, čustva so večja, na tribunah pa je več gledalcev. Mi se bomo dobro pripravili in seveda šli na zmago.”

“Zanimajo me zgolj Viole,” je o bojkotu domačih Green Dragonsov na kratko dejal Šimundža, nekoliko bolj pa se je razgovoril Bohar, a tudi on poudaril, da se s težavami zeleno-belih ne obremenjuje: “Naši navijači bodo tam in to je najpomembneje, z domačimi navijači se ne obremenjujem, saj gre za njihove težave. Pomembno je, da pridejo naše Viole, saj vedo koliko nam pomenijo in zaradi tega jih pričakujemo v velikem številu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…