Šele tretja medsebojna uradna tekma čaka Celjane in Ankarančane jutri, ko se bosta ekipi pomerili v  novem, že 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Oba prejšnja dvoboja so dobili nogometaši Celja, potem ko so najprej doma zmagali s 4:1, nato pa še v gosteh pa z 2:1.


Po treh zaporednih zmagah, so Celjani pred reprezentančnim premorom v savinjsko–šaleškem derbiju končali pozitivni niz, saj so v Velenju morali priznati premoč domačih knapov z 2:1. Edini zadetek na omenjenem srečanju je za grofe dosegel Dario Vizinger. V domačem taboru poudarjajo da so se na nadaljevanje prvenstva v reprezentančnem premoru dobro pripravili, poudarek pa so dali predvsem na večji zbranosti skozi celotno srečanje. Z jutrišnjo tekmo proti Ankaranu vstopajo v Celju v zgoščen niz tekem, kjer jih poleg prvoligaških dvobojev, čakata tudi dve pokalni tekmi z Olimpijo. Vstop v evropska tekmovanja je tako ob dobrih predstavah, mogoč še skozi prvenstvo, kot tudi pokalno tekmovanje.

Ankarančani, ki se vse od končanega 12. kroga naprej nahajajo na repu prvoligaške razpredelnice, bi se z morebitno jutrišnjo zmago nad Celjem lahko zavihteli na deveto mesto, seveda ob predpostavki da danes tudi Aluminij premaga Triglav. Varovanci trenerja Badžima so minuli premor izkoristili za prijateljsko tekmo proti nižjeligašu Postojni, ter jih ugnali z visokih 11:3. Kot sporočajo s primorskega kluba je nekaj minut na omenjenem srečanju odigral Aristóteles Romero, ki se po poškodbi počasi vrača v tekmovalni ritem. Jutrišnji nastop je vprašljiv za Jana Pahorja, ki je te dni treniral po prilagojenem programu, je pa znano da v knežjem mestu ne bosta nastopila Luka Badžim, ki ima prepoved nastopanja, ter francoski napadalec Bradley Meledje, ki ni več član kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…