Večni derbi Maribora in Olimpije prvič po avgustu 2012 ni ponudil zadetkov, a je vseeno daleč od tega, da bi dobrih pet tisoč gledalcev v Stožicah spremljalo dolgočasno nogometno predstavo. Priložnosti ni manjkalo, nekoliko konkretnejši so bili domači, zato ne čudi, da je Andraž Šporar po tekmi dejal, da je Olimpija izgubila dve točki in ne dobila ene.


“Do kakšne 70. ali 80. minute sem bil precej aktiven, nato pa sem, tako kot celotno ekipa, nekoliko padel. V bistvu smo precej moči pokurili že na prvi polčas, saj smo precej stavili na prvi polčas. Morali bi zadeti in bi tako tekmo mirno pripeljali do konca. Tako pa smo, glede na to kar smo videli, dve točki izgubili,” je priznal mladi napadalec zeleno-belih. Šporar je prvič po poškodbi, ki jo je v začetku marca staknil prav v tekmi z Mariborom, zaigral v začetni enajsterici Olimpije, ki je v srečanje krenila izjemno poletno in pogumno ter z ofenzivno igro tekmeca hitro pritisnila na gostujočo polovico. Mladi reprezentant Slovenije je dejal, da nad tem ni bil presenečen, saj Mariboru ob napadalni igri Olimpije kaj drugega niti ni preostalo: “Kaj drugega jim niti ni preostalo. Sami smo jih pritisnili visoko na njihovo polovico in si ustvarjali priložnosti, nasprotnik pa praktično ni šel čez sredino. Logično pa je, da smo v drugem polčasu nekoliko padli, ampak dobro…”

“Gremo tekmo po tekmo. Lepo bi bilo, če bi si vodilna trojica privoščila kakšen spodrsljaj. Še vedno pa je vse odvisno od nas, če bomo zmagovali, se lahko prebijemo tudi na višja mesta,” je za konec še dejal strelec devetih ligaških zadetkov v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…