V zaključni tekmi 31. kroga PLTS se bosta srečala štajerska kluba Celje in Aluminij. Kljub temu da je statistika vseh medsebojnih tekem močno na strani grofov, pa je v tej sezoni le-ta izenačena, še več, Aluminij je edina ekipa, ki je v letošnji sezoni odnesla vse tri točke iz Arene Z’Dežele.


V zadnjem prvenstvenem srečanju so Celjani močno razočarali z visokim porazom v Novi Gorici in tako tudi domačinom dovolili da so se vključili v boj za četrto mesto, po katerem grofje tako hrepenijo. Tokrat jih čaka domače srečanje, na igrišču, kjer se neprimerno bolje znajdejo kot na gostovanjih. Na zadnji odigrani domači tekmi, so bili prav Celjani tisti, ki so uspeli prekiniti zavidljivo serijo brez poraza Domžal, potem ko so jih premagali z 2:1. Na zadnjih tekmah se je po daljši odsotnosti v ekipo vrnil domači kapetan Jure Travner, ki je pred tekmo z Aluminij strnil nekaj besed za domačo stran: »Na gostovanje v Novi Gorici smo se zelo dobro pripravili, želeli smo si novega pozitivnega rezultata, a enostavno ni steklo kot smo si želeli. Zdaj se moramo dobro pripraviti na nedeljsko tekmo z Aluminijem ter na sklepni del sezone, ki je pred nami. Potegujemo se za četrto mesto ne lestvici in veseli bi bili številčne podpore naših privržencev.«

Tudi Aluminij se v zadnjem srečanju ni najbolje izkazal, saj so doma izgubili proti Olimpiji, ki je bila skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Kidričani so proti zmajem v tej sezoni izgubili prav vse tekme. Drugače je s tekmami proti Celjanom, proti katerim so doslej zbrali že 4 točke, za nove pa bodo imeli priložnost že jutri. Oliver Bogatinov sicer ne bo mogel računati na vse adute, saj bo zaradi kaznovanosti manjkal steber obrambe Josip Zeba, srečanje proti Olimpiji pa je predčasno zaradi poškodbe izpustil tudi Nemanja Jakšić, čigar  jutrišnji nastop je tako pod vprašajem. Na prvenstveni lestvici se Aluminij nahaja na osmem mestu, kjer imajo pred devetim Ankaranom pet točk prednosti, kar bi moralo zadostovati, da se izognejo dodatnim kvalifikacijam, a jim kljub vsemu ne prinaša mirnosti pred zaključnimi boji, tako da je vsaka točka še kako pomembna.

 

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…