Kidričevem se bosta v 33.krogu za nove prvenstvene točke pomerila Aluminij in Mura, oba skupaj s Celjem še vedno v boju za četrto mesto, ki kot zadnje še vodi v kvalifikacije za evropska tekmovanja.


V najslabšem položaju so Kidričani, ki si v neposrednem obračunu z Muraši poraza ne smejo več privoščiti, saj bi se jim tako Mura kot Celje za zadnje tri kroge najverjetneje preveč oddaljila.

Mura je po seriji remijev prišla do rutinirane zmage proti Krškemu in zabeležili šele četrto zmago na gostovanjih. Aluminij na drugi strani je utrpel dva huda poraza, potem ko so Kidričevem s 3:0 slavili Domžalčani, je varovancem Oliverja Bogatinova, tudi nekdanjega trenerja Mure, spodrsnilo še v Velenju, kjer je bil Rudar boljši z enakim izidom kot Domžale.

Muraši so sicer proti Aluminiju v tej sezoni še nepremagani, Muraši so dobili vse tri obračune s skupno gol razliko 8:2, nazadnje je Aluminij oadel s 3:0.

Domači bodo nastopili oslabljeni saj sta kaznovana Koblar in Krunić, medtem ko Muraši nimajo težav s kaznovanimi igralci, bodo pa tudi na tokratni preizkušnji najverjetneje pogrešali Obradovića. 

Glede na dosedanje letošnje obračune so favoriti za zmago gostje iz Murske Sobote, ki pa so imeli tekom sezone že kar nekaj težav na gostovanjih. Za obe ekipi igra le zmaga, Aluminij bi si s porazom praktično zaprl vrata v Evropo, Mura pa si prav tako ne sme nabrati prevelikega zaostanka za Celjani pred zadnjim obračunom na Fazaneriji. Napeto bo!

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…