V današnjem nedeljskem popoldnevu nas čakata še dve prvoligaški tekmi. Ena od teh se bo odvila v Kidričevem, kjer si bosta nasproti stala domači Aluminij in ljubljanska ekipa Brava.


Kidričani še naprej igrajo v visokem tempu, in se zasluženo nahajajo na visokem tretjem mestu prvoligaške razpredelnice. Po dveh skromnejših rezultatih proti Celju in predvsem Triglavu, so se na stara pota znova vrnili na gostovanju v Velenju, kjer so slavili z 2:1. Tekom tedna so zmago nad Rudarjem potrdili še v prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, ko so doma z 1:0 ugnali drugoligaša iz Kopra. Strelec zmagovitega zadetka proti Primorcem, je bil Mihael Klepač, ki pred današnjim srečanjem načrtuje nove tri točke na kontu svojega moštva: »Nisem igral proti Bravu prvič, saj še nisem bil član Aluminija, ne vem veliko o njih. Sicer smo gledali tekme, delali analize, zdi se mi, da so bistveno boljši v gosteh, kot doma, tako da bomo v tekmo šli z maksimalnim spoštovanjem do njih, a mi imamo svojo računico, da tri točke ostanejo  v Kidričevem.«

Ekipa Brava bo tokrat prvič nastopila v »šumi«, ki je znana kot težko osvojiva trdnjava, saj Kidričani doma le stežka izgubljajo točke.  Na drugi strani Ljubljančani težje prihajajo do točk v gosteh kot na domačem terenu. Zaenkrat so namreč iz šestih gostovanj domov prinesli vsega štiri točke, a kljub temu dosegli kar zavidljivih 11 golov, ter so skupaj z Mariborom drugo najučinkovitejše gostujoče moštvo. Dejan Grabić, trener ekipe iz Šiške, poudarja da njegovim varovancem manjka predvsem kontinuitete, za še kaj več: »Osredotočeni smo predvsem na sebe. Pokazali smo že, da znamo igrati na visokem nivoju, potrebujemo le še kontinuiteto.« V dresu Brava se v športni park Aluminija vrača Ibrahim Arafat Mensah, ki je svoje najboljše igre prikazoval prav v rdečem dresu domačega moštva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…