Danes nas v športnem parku v Kidričevem čaka prva sobotna tekma, v kateri se bosta pomerila Aluminij in Rudar iz Velenja.


Kidričani so po dveh začetnih zmagah, v prejšnjem krogu prvič oddali točke. Z gostovanja na celjskem stadionu so se vrnili s točko, potem ko se je srečanje z grofi končalo z najmanj popularnim rezultatom, 0:0. So pa šumarji vnovič prikazali všečno igro, s katero so bili bližje trem točkam kot domačini. Tokrat jim v goste prihajajo knapi, proti katerim so v lanski sezoni dosegli dve domači zmagi, obe visoki, v jesenskem delu s 3:0 v pomladanskem pa kar 4:0. Svoje misli je pred današnjim dvobojem strnil pomemben člen domače ekipe Mario Lucas Horvat: »Na domačem igrišču je vedno potrebno igrati na zmago, ter nasprotniku pokazati da jim tu ne bo lahko zmagati, ter da smo mi težek nasprotnik.  Pričakujemo da se bo zbralo čim večje število gledalcev, saj so ti vedno dodatna pomoč in nam dajo dodatno energijo v igri na zmago.«

Za Velenjčani je precej burni teden, v katerem so zamenjali tako glavnega trenerja Almirja Sulejmanovića kot športnega direktorja Marijana Pušnika. Razlog, kot so sporočili v pismu za javnost, je bil konflikt med omenjenima posameznikoma. Na mesto glavnega trenerja se je tako usedel nekdanji knap Jani Žilnik, ki je nazadnje opravljal vlogo športnega direktorja pri Celju. Na zelenicah so knapi doslej osvojili dve točki, obe proti težkima nasprotnikoma Domžalah in Mariboru. V zadnjem krogu so nato izgubili v Kranju pri Triglavu, ob tem pa srečanje končali samo z devetimi na igrišču, saj sta si rdeča prislužila Kašnik in Škoflek, kar bo pred današnjim srečanjem v Kidričevem, velik hendikep.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…