V prvem sobotnem srečanju, smo v Celju videli popolni preobrat moštva  Aluminija. Po tem ko so Celjani v prvem polčasu preko Dangubića povedli, so se v drugem delu razigrali gostje iz Kidričevega. Izid so najprej preko mladega kapetana Vrbanca, ki je zadel iz enajstmetrovke, poravnali, nato pa so v zadnji minuti sodnikovega dodatka, preko rezervista Rogine, vse tri točke odnesli v Kidričevo.


 

V prvem polčasu smo videli razgibano srečanje, ki so ga boljše začeli Celjani. Ti so v uvodnih minutah bili več pri žogi, a gostujočega vratarja niso uspeli resneje ogroziti. V nadaljevanju srečanja so Kidričani uspeli vzpostaviti ravnotežje, ter preko Škofleka, ki je v 17. minuti zadel vratnico, tudi prvi nevarneje zapretili. Kmalu po gostujoči vratnici so nato Celjani povedli. Žinko je lepo opazil vtekajočega Dangubića, in ga z izvrstno globinsko podajo zaposlil, tako da je Hrvat v dresu Celjanov sam prišel pred gostujočega vratarja Janžekoviča in ga brez težav premagal. Nizkorasli napadalec se je le sedem minut kasneje znašel v novi imenitni priložnosti, a bil tokrat premalo natančen in strel je zletel mimo desne vratnice. V 32. minuti so Celjani povedli že z 2:0 a je bil gol Džinića, po strelu iz kakih 40 metrov, zaradi prepovedanega položaja Dangubiča, ki je s svojim položajem oviral Janžekoviča, pravilno razveljavljen. Tudi Kidričani so imeli svoje priložnosti, a je manjkala predvsem večja zbranost ob zaključku akcij.

 

V drugem delu so Kidričani prevzeli pobudo, kar je glede na zaostanek po prvem delu bilo tudi za pričakovati, Celjani pa so na svoje priložnosti prežali predvsem iz protinapadov. V prvem delu drugega polčasa omembe vrednih priložnosti ni bilo ne na eni, ne na drugi strani, se je pa igra razživela predvsem proti zaključku srečanja. Na strani gostov sta neuspešno poizkušala Vrbanec in Tahiraj. Na drugi strani se je sam pred gostujočim vratarjem znašel domači branilec Džinić, a iz težkega položaja ustrelil visoko preko vrat. V 78. minuti se je po prodoru in predložku Ibrahima Mensaha, v lepi priložnosti najprej znašel Nunić, ki pa je žogo slabo zadel, do nje je nato prišel še Škoflek, ki pa prav tako kot njegov predhodnik žoge ni uspel poslati v mrežo. So se pa gostje zadetka razveselili le dve minuti kasneje. Ibrahim Mensah je žogo podajal pred vrata Jurharja, nakar je v kazenskem prostoru Štraus igral z roko in glavni sodnik Sagrković je brez oklevanja pokazal na belo točko, katere zanesljiv izvajalec je bil Vrbanec. Ko je že vse kazalo, da se bo srečanje končalo z remijem pa je na sceno stopil Anton Rogina, ki je le nekaj sekund prej vstopil na igrišče. Tekla je tretja minuta sodnikovega dodatka, ko se je zopet v ospredju akcije znašel prodorni Ibrahim Mensah, ki je z lepo asistenco v kazenskem prostoru našel Rogino, kateri je v slogu največjih mojstrov žogo poslal v spodnji desni kot nemočnega vratarja Jurharja. 

 

Celje – Aluminij 1:2 (1:0)

Dangubič (22′) ; Vrbanec (11m – 80′), Rogina (93′)

Celje: Jurhar, Vidmajer, Štraus (Jazbec 86′), Travner (Križan ’69), Džinić, Pišek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Šušnjara (52′ Cvek), Lupeta

Aluminij: Janžekovič, Vrbanec, Jurčevič, Jakšić, Muminović, D. Mensah, Petrovič, Škoflek, Krajnc (62′ Nunić), Tahiraj (Rogina 90′), I. Mensah

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…