Vsaj 1500 gledalcev se je kljub slabemu vremenu spet zbralo v Trbovljah, kjer je bil na sporedu prvi letošnji zasavski derbi. Derbi je kajpak derbi in kot je bilo pričakovati, so gledalci kljub določeni razliki v formi spremljali enakovredno predstavo, saj siceršnja igra Zagorja, ki je pred tem doseglo neverjetnih 48 golov, v trdi borbeni tekmi ni prišla toliko do izraza. Če so bili gostje v prvem delu še morda malo boljši, pa so bili od vsega začetka nevarnajši domači knapi, sploh Drnovšek, ki je zatresel prečko. V nadaljevanju je moštvo Edvarda Navratila, ki je nekoč vodil tudi Zagorje, zaigralo še odločneje, vse skupaj pa se mu je obrestovalo četrt ure pred koncem ko je odbito žogo z lepim strelom s prve v mrežo nemočnega Gracarja zabil Rižner. Slednji sicer ni igral prejšnji vikend v Kranju in očitno se je domačim taktiziranje izplačalo. Vzdržali so namreč do konca in tako osvojili ne le tri točke, temveč tudi prestižni skalp sosednjih proletarcev.


 V rezultatskem smislu je bila zelo pomembna še tekma v Ivančni Gorici, kjer je istoimenski domačin proti povprečni zasedbi Šobca iz Lesc komaj uspel priti do zmage. Edini zadetek je dosegel sin predsednika kluba Erik Koren. Ker je tekma Zarice in Ilirije odpadla, Zagorje pa je izgubilo, so se Ivančani s tekmeci spet izenačili na drugem mestu. V prvi polovici lestvice vztraja tudi Komenda, ki je pred domačo publiko z 2:1 ugnala zadnje čase slabo Kočevje, potem ko so vsi trije goli padli v prve četrt ure srečanja.

 Bled v dvoboju začelja ni imel težav z Britofom, ki tudi po menjavi trenerja ostaja prikovan na dno lestvice, druga ekipa Kalcerja in Sava pa sta v Radomljah remizirali. Za kranjske gumarje je bila to že šesta zaporedna tekma brez poraza, a kaj ko so jih večino zgolj remizirali. Včeraj sta v vodnem obračunu igrala še Kolpa in Jezero, uspešnejši pa so bili domači, ki so z igralcem več zlahka zmagali.

Rezultati 12. kroga:
RUDAR (T) 1:0 ZAGORJE
Rižner (75)
KOMENDA 2:1 KOČEVJE
Šešić (2/ag), Petrovič (17); Turščak (5)
IVANČNA GORICA 1:0 LESCE
E. Koren (45)
BLED 3:0 BRITOF
Gaberščak (11), Ekić (17), Kazić (61)
KALCER B 1:1 SAVA
Tirc (70); Milić (89)
KOLPA 3:1 JEZERO
Žagar (31), Sašek (33), Adlešič (54); Grmek (80/pen)

Posnetek tekme Rudar-ZagorjeFoto: Tomaž Zupan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…