Kranjski derbi je kot že ničkolikokrat prej poskrbel za presenečenje. Sava je namreč pred 200 gledalci v Športnem parku Zarica že po dobrih desetih minutah igre prišla v vodstvo, potem ko je zadel Turković. Favorizirani domačini so prek kapetana Božičića hitro izenačili, a v nasprotju s pričakovanji nato vse do konca tekme niso več uspeli zadeti. Gumarji so se namreč hrabro in požrtvovalno borili ter tako zasluženo izvlekli točko. Domači na čelu s trenerjem Janezom Zupančičem niso bili najbolj zadovoljni s sojenjem, no, dejstvo je, da je Zarica z remijem šele v desetem krogu oddala prve letošnje točke. Rdeči vragi kljub temu ostajajo trdno zasidrani na vodilni poziciji.


Kočevje očitno ne najde poti iz krize, tako da je Ilirija tokrat v gosteh slavila zlahka kar z 0:4. Spet je dva zadetka dosegel odlični Trifković, ki je tako skupaj že pri šestih, Ljubljančani pa so ostali tik pod vrhom. Tam je tudi Zagorje, ki pa je imelo preje težjo nalogo na Bledu. Domači so se namreč dobro kosali s favoriziranim tekmecem in ko je mladi rezervist Debeljak štiri minute pred koncem zadel v polno, je že kazalo, da bodo izvlekli točko. A se s tem ni strinjal gostujoči napadalec Krajnc, ki je v izdihljajih tekme zadel za veliko zmago Zagorjanov. Minimalno zmago v gosteh je pri Kolpi dosegla tudi Ivančna Gorica. Tu je bil mož odločitve nekdanji igralec Triglava, Kongnyuy.

Zanimivo je bilo tudi na obračunu sredine lestvice v Trbovljah, kjer je Jezero Medvode v drugem polčasu kar nekoliko nepričakovano uspelo nadoknaditi dva zadetka zaostanka proti Rudarju. Dvestoglavo domačo publiko sta razžalostila Kačar in Bregar, oba s prvima zadetkoma v letošnji sezoni. Kalcer B je na izenačeni tekmi v zaključku strl odpor gostov iz Lesc, Komenda pa je na domačem Hipodromu brez težav ugnala Britof, ki tudi po menjavi trenerja ostaja trdno zasidran na zadnjem mestu.

Rezultati 10. kroga:
ZARICA 1:1 SAVA
Božičič (23), Turković (12)
RUDAR (T) 2:2 JEZERO
Holešek (27), Berger (44); Kačar (56), Bregar (63)
KOČEVJE 0:4 ILIRIJA
Trifković (13, 66), Verbič (58), Dorniž (71/pen)
BLED 3:4 ZAGORJE
Gaberšček (19), Čamdžić (68), Debeljak (86); Djokić (37, 55), Krajnc (45, 93)
KOLPA 1:2 IVANČNA GORICA
Štukelj (65); Arsić (48), Kongnyuy (85)
KALCER B 2:1 ŠOBEC LESCE
Želko (61), Šipek (74); Blažič (69/pen)
KOMENDA 5:1 BRITOF

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …