Tekma kroga v Ljubljani se je končala z nekoliko presenetljivim rezultatom. Ilirija, ki je pred tem krogom še zasedala drugo mesto, je gostila Ivančno Gorico in zasluženo pokleknila z 0:2. Za Dolenjce je sredi prvega polčasa vodilni gol dosegel Pene, isti igralec pa je nato v izdihljajih tekme postavil tudi končni izid. Ilirija očitno ni več v jesenski formi, saj je po Kolpi izgubila še drugo srečanje, s tem pa se tudi že bolj kot ne poslovila od boja za naslov prvaka. Poleg Ivančne Gorice je Ilirijo prehitelo tudi Zagorje, ki je prav tako v ponedeljek na domačem mestnem stadionu ugnalo Šobec. Gostje iz Lesc so prek Milinkovića in enajstmetrovke sicer dobili polčas, a so rdeči nato uprizorili popoln preobrat. Pri tem jim je precej pomagala izključitev Dolarja, po kateri so imeli na voljo še drugo enajstmetrovko. Kapetan Vozelj je popravil napako Perića in izenačil izid, za zmago pa sta v zaključku zadela še Upelj in Djokić. Zdi se, da sta Zagorje in Ivančna Gorica še edina dva kluba, ki lahko ogrozita vodilne, zelo pomembna pa bo prav njuna medsebojna tekma, ki je pred dnevi odpadla.


Govorimo kajpak o vodilni Zarici, ki je še enkrat več slavila z minimalnim rezultatom, njihova prednost na vrhu pa zdaj znaša že velikih 8 točk. Za rdeče vrage je pred nekaj več kot 100 gledalci na hipodromu v Komendi v izdihljajih srečanja zadel Peternel, nekdanji član Triglava. Kranjčani so se torej spet izvlekli, a na zadnjih dveh tekmah še zdaleč niso bili tako prepričljivi kot pred tem. Je bil pa zato v nasprotju s pričakovanji izredno prepričljiv zadnji Britof, ki je Kolpi nasul petardo. Moštvo Vitomirja Radosavljaviča je tako na eni tekmi doseglo skoraj toliko zadetkov kot prej v celotni sezoni, a zaostanek za rešilnim dvanajstim mestom še vedno ostaja ogromen. Uspeh Gorenjcev je zaokrožil Bled, ki je v drugi minuti podaljška po podaji s strani in strelu z glavo odpravil trboveljski Rudar. Z zmago so se Blejci vrnili v zgornjo polovico razpredelnice.

Sava je z minimalnim rezultatom ugnala Jezero, podobno uspešen pa je bil tudi Kalcer B, ki je do novih točk prišel v Kočevju.

Rezultati 16. kroga 3. SNL center:
KOMENDA 0:1 ZARICA

Peternel (90)
BLED : RUDAR (T)
Čamdžić (90)
ILIRIJA 0:2 IVANČNA GORICA
Pene (33, 85)
ZAGORJE 3:1 ŠOBEC
Vozelj (56/pen), Upelj (75), Djokić (80); Milinković (24/pen)
KOČEVJE 0:1 KALCER B
Barukčič (29)
SAVA 1:0 JEZERO
Velič (13/ag)
BRITOF 5:0 KOLPA

Zadetek s srečanja med Hirter Bledom in Rudarjem Trbovlje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…