Vreme ta vikend močno kroji razpored tekem na slovenskih nogometnih zelenicah. Odpovedanih je bilo že kar nekaj tekem v 2. ligi in 3. ligah, kot tudi MNZ tekmovanjih. Danes zjutraj so bile tudi uradno odpovedane najmanj tri tekme 3. SNL – center. Zaenkrat so odpadli obračuni med Britofom in Ivančno Gorico, Zarico in Rudarjem ter Zagorjem in Jezerom iz Medvod. Štiri tekme pa bodo po vsej verjetnosti vendarle odigrane, najbolj zanimivo bo v Kočevju, kjer bodo domači gostili starega znanca, ekipo Kolpe.


Obe ekipi sta doslej enkrat zmagali, toda Kolpa ima točko več, saj je v gosteh pri Iliriji uspela iztržiti neodločen rezultat. Kočevje in Kolpa sta stara znanca, saj sta zadnjih vrsto let skupaj tekmovala v ljubljanski regionalni ligi in si v lanski sezoni oba uspela priboriti napredovanje med tretjeligaše. Belokranjci so bili lani na obeh medsebojnih tekmah uspešnejši, zadnjič prav v zadnjem krogu, ki je bila hkrati najpomembnejša tekma sezone. Kočevje bi za uvrstitev na četrto mesto, ki je peljalo v tretjo ligo, potrebovalo zmago v Podzemlju, a so naleteli na razigrane domačine, ki so jih poslali domov s tremi žogami v mreži. Toda na koncu se je tudi Kočevje uvrstilo rang višje, saj je bila iz tekmovanj NZS izključena Bela krajina in tako se je odprlo dodatno mesto v 3. SNL – center za predstavnika MNZ Ljubljana. Obe ekipi sta se pred novo sezono močno okrepili, Kočevje je dodatne moči dobilo iz Krke, Kolpa pa je registrirala praktično celotno ekipo Bele krajine, ki je lani nastopala v 2. SNL. Po uvodnem visokem porazu z Zagorjem, so se varovanci Roberta Filaka pobrali in na obračunih z Ilirijo in Britofom zbrali štiri točke. Na drugi strani je Kočevje edine točke doslej zbralo v drugem krogu, ko so pred domačimi gledalci na kolena spravili Rudar Trbovlje.

Danes naj bi bili odigrani še dve tekmi, in sicer na Bledu in v Komendi. Bled je doslej zbral eno samo točko, tokrat pa bo gostil ekipo Kalcerja iz Radomelj, ki je z zelo mlado ekipo zaenkrat dvakrat zmagal. Kalcer je dvakrat zapored zmagal brez prejetega zadetka, medtem ko je Bled v prejšnjem krogu v gosteh visoko izgubil proti Rudarju. Zadnja današnja tekma bo v Komendi, kjer bodo domačini iskali šele prvo zmago v sezoni. Nasproti jim bo stala Sava iz Kranja, ki sploh še nima točke, tako, da bo zagotovo tudi na tej tekmi zelo zanimivo in izenačeno.

V nedeljo, če ne bo sprememb, bo na dobro pripravljenem igrišču v Iliriji še zadnja tekma četrtega kroga. Ilirija je v zadnjem krogu že v prvem polčasu izgubila tekmo proti Ivančni Gorici, tokrat pa bodo imeli priložnost za nove točke, ko se jim bo zoperstavila ekipa Šobec Lesce. Obe ekipi sta doslej zbrali štiri točke, toda zaradi boljše razlike v danih in prejetih zadetkih je ekipa iz Lesc dve mesti višje od Ilirije.

Kdaj bodo odigrane odpovedane tekme zaenkrat še ni znano, po vsej verjetnosti pa bo to v sredo, 17. septembra.

Pari četrtega kroga 3. SNL – center
KOČEVJE – KOLPA
BLED HIRTER – KALCER RADOMLJE B
KOMENDA – SAVA KRANJ (vse danes ob 17h)
ILIRIJA EXTRA-LUX – ŠOBEC LESCE (jutri ob 17h)
Odpovedano:
BRITOF – IVANČNA GORICA
ZARICA KRANJ – RUDAR TRBOVLJE
ZAGORJE – JEZERO MEDVODE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…