Z izjemo ene prestavljene tekme se je ta vikend zaključilo jesensko tekmovanje v 3. SNL zahod. Vodilna moštva niso imela večjih težav z nasprotniki in so vsa po vrsti zabeležila nove zmage. Vodilna Zairca je gostovala v sosednjem Britofu in domačim natresla kar šest golov, pod hat-trick se je podpisal prvi strelec lige Šujica. Moštvo Janez Zupančiča je s tem že osvojilo jesenski naslov, Britof pa ostaja krepko na zadnjem mestu. Kranjčane sicer drug vikend čaka še pomembna prestavljena tekma z Ilirijo, kjer bodo skušali prednost na vrhu še povečati. Za enkrat so po dvanajstih tekmah še vedno edini neporaženi.


 Za njimi so povsem skupaj Zagorje, Ilirija in Ivančna Gorica. Zagorjani so tokrat na domačem mestnem stadionu pričakali drugo ekipo Kalcerja, zbralo pa se je kakšnih 150 gledalcev. Videli so rutinirano zmago domačih, za katere sta zadela izkušena Djokić in Karamarković, za goste pa je v zadnji minuti častni gol dosegel prvoligaški kaliber Smrtnik. Še nekoliko bolj suvereno je slavila Ilirija, ki je utrujeni trboveljski Rudar doma porazila s 3:1, ob čemer je odločilna dva zadetka prispeval mladi Verbič. Knapi so v zgornjo Šiško prispeli zgolj z dvema rezervistoma.

Ivančani so doma medvoškemu jezeru nasuli petardo, Šobec Lesce pa je na Žagi ugnal Komendo in se pomaknil v nekoliko varnejše vode. V medsebojnih tekmah za obstanek je Sava kljub igralcu manj z golom kapetana Mikića premagala Kolpo, Blejci pa so na stadionu Gaj po trdi živčni tekmi prišli do velike zmage nad vse slabšim Kočevjem.

Rezultati 13. kroga 3. SNL center:
BRITOF 0:6 ZARICA
ŠOBEC LESCE 2:0 KOMENDA
IVANČNA GORICA 5:0 JEZERO
SAVA KRANJ 1:0 KOLPA
ZAGORJE 2:1 RADOMLJE B
ILIRIJA 3:1 RUDAR TRBOVLJE
KOČEVJE 1:2 BLED HIRTER

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…