Zarica, ki spomladi še ni prejela zadetka, v celi sezoni pa ne izgubila, je gostila prerojeno Jezero, na katerega očitno nismo opozarjali brez razloga. Medvodčani so namreč v Kranju prikazali novo dobro predstavo, po zadetkih domačega napadalnega dvojca Robnika in Šujice, pa tudi karakter, saj so se v drugem polčasu uspeli vrniti v igro. Najprej je za znižanje zabil medvoški »fantazista« Juričinec, ki je pred desetletjem zbral tudi devet prvoligaških nastopov za Ljubljano, nato pa je šest minut pred koncem izenačil mladi Krajc. Zarici je v tem trenutku že tekla vodo v grlo, saj je Ivančna Gorica vodila v Radomljah, tako da se je obetal preobrat na vrhu lestvice. Toda rdeče vrage je rešil novi kapetan Kotnik, ki je iz prostega strela z izjemnim udarcem zabil v praktično zadnji sekundi srečanja.


Da bi šlo za Ivančno Gorico vse narobe, pa je poskrbela kar sama, potem ko je v zaključku gostovanja v Radomljah zapravila še svoje vodstvo 0:1. Hiter zadetek Bengeza namreč ni zadoščal za novo zmago, saj jo je pet minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom preprečil Salihi, ki je zadel že devetič v sezoni. Radomljani v zadnjih tretjeligaških tekmah torej nadaljujejo z dobrimi rezultati, medtem ko Ivančno Gorico s tekmo več in zaostankom dveh točk zdaj v igri ohranja le še teorija. Vse upe po naslovu pa je že zdavnaj opustilo Zagorje, ki spomladi ni več na nivoju, kakršnega je kazalo ob začetku sezone, zato postopen zdrs po lestvici ni presenečenje. Tokrat so Zagorjani resnično razočarali, saj so v Gaju s predzadnjim Kočevjem le remizirali, potem ko so kar dvakrat zapravili prednost, za katero je poskrbel izkušeni Djokić. Kočevci so s tem ušli že na tri točke prednosti pred Britofom, ki je doma pričakovano klonil pred Ilirijo. Za zeleno-bele so zadeli Beširević, Haložan in Agičić.

Kolpa je z zmago na komendskem hipodromu preskočila domače, Lesce pa so z igralcem več po vodstvu prišle do pomembne točke v Trbovljah, kjer je oslabljeni Rudar zadel zgolj iz enajstmetrovke. Za konec je tu še lokalni obračun med Bledom in Savo, katerega so gostje iz Stražišča suvereno zmagali in tako napovedali zanimiv mestni derbi prihodnji konec tedna.

Rezultati 22. kroga 3. SNL center:
ZARICA KRANJ 2:3 JEZERO MEDVODE
100; Robnik (27′), Šujica (40′), Kotnik (93′); Juričinec (50′), Krajc (84′)
KOMENDA 1:2 KOLPA
70; Zarnik (83′); Štukelj (75′), Spudić (85′)
RUDAR TRBOVLJE 1:1 ŠOBEC LESCE
100; Memišević (75′ pen); Gorišek (8′)
RK: Berger (31′ – Rudar)
KALCER RADOMLJE B 1:1 IVANČNA GORICA
100; Salihi (85′); Bengez (26′)
KOČEVJE 2:2 ZAGORJE
100; Založnik (20′), Milović (90′); Djokić (4′, 45′)
BRITOF 0:3 ILIRIJA EXTRA-LUX
80; Beširević (10′), Haložan (69′), Agičić (71′)
HIRTER BLED 0:3 SAVA KRANJ
100; Turković (37′), Bubanja (75′), Smolović (83′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Drava Ptuj napredovala vsaj na tem področju …

Nogometni klub Drava Ptuj je po izpadu iz 2. lige v 3. ligo vzhod stopil stopničko nižje, …