V 3. SNL – center so bile zaradi razmočenih igrišč ta vikend odigrane samo štiri tekme. Komenda je prišla do prve zmage potem, ko je premagala Savo iz Kranja, Radomlje so v gosteh ugnale Bled, Kočevje pa je v zelo izenačeni tekmi prišlo do velike zmage nad sosedi iz Podzemlja. Odpovedani so bili obračuni med Zagorjem in Jezerom Medvode, Britofom in Ivančno Gorico ter Zarico in Rudarjem Trbovlje.


Komenda je v četrtem krogu prišla do prve zmage in to na račun Save, ki tako še naprej ostaja edina ekipa brez ene same točke. Tekma je bila sicer precej izenačena in tudi agresivna, glavni sodnik Samo Veselič je denimo pokazal kar devet rumenih kartonov. Mrežo gostov je v 30. minuti načel branilec Boštjan Peterka, potem pa je po enakovredni igri obeh ekip, drugi zadetek za Komendo v 92. minuti dosegel Vladan Petrovič in tako zapečatil usodo Save. Precej lažje delo kot Komenda so imeli nogometaši Kalcer Radomelj, ki so gostovali na Bledu. Po zgodnjem zadetku Salihija so domačini do konca prvega polčasa sicer uspeli izenačiti, toda v drugem polčasu popolnoma popustili in gostje so dosegli še tri gole v mrežo domačega vratarja. Zadeli so Rahne, Agičić in še enkrat Lirim Salihi.

Tekma kroga je bila nedvomno na sporedu v Kočevju, kjer sta se pomerila stara tekmeca, kluba ki sta si tudi geografsko precej blizu, Kočevje in Kolpa. Tekma je bila zelo izenačena in polna priložnosti, a minimalne zmage so se veselili domačini, ki so tako prišli do druge zmage v sezoni. Edini gol na tekmi je v 28. minuti po lepi akciji z natančnim strelom dosegel Alen Turščak. V drugem polčasu so Belokranjci stopili na plin in si priigrali nekaj izjemnih priložnosti, a jih je kaznovala njihova neučinkovitost. Med drugim so zatresli tudi okvir vrat, dvakrat pa so domači branilci rešili žogo na sami golovi črti. Kočevje je tako po dolgem času na prvenstveni tekmi premagalo Kolpi, ki s tem porazom ostaja pri štirih točkah.

Zadnja tekma nepopolnega četrtega kroga je bila odigrana danes na Iliriji, kjer je gostovala ekipa Šobec Lesce. Mlada domača ekipa je prišla do druge zmage v sezoni, eden glavnih razlogov za le to pa je bil zagotovo odličen začetek v tekmo. Ljubljančani so povedli že v 8. minuti, ko je zadel Trifković, deset minut kasneje pa se je med strelce vpisal še Verbič. Gostje so deset minut pred koncem polčasa prišli do zadetka, ki je bil delo Boštjana Varla in se na nek način vrnili v igro. Toda vseh dvomov o zmagovalcu je bilo dokončno konec slabih dvajset minut pred koncem, ko je svoj drugi zadetek na prav toliko tekmah dosegel mladi Gregor Dorniž.

Rezultati četrtega kroga 3. SNL – center
KOMENDA 2:0 SAVA KRANJ
Peterka (30′), Petrovič (92′)
KOČEVJE 1:0 KOLPA
Turščak (28′)
BLED HIRTER 1:4 KALCER RADOMLJE B
Ambrožič (38′); Salihi (11′, 49′), Rahne (64′), Agičić (83′)
ILIRIJA EXTRA LUX 3:1 ŠOBEC LESCE
Trifković (8′), Verbič (18′), Dorniž (71′); Varl (35′)
Odpovedano:
ZAGORJE – JEZERO MEDVODE
BRITOF – IVANČNA GORICA
ZARICA KRANJ – RUDAR TRBOVLJE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…