Danes in jutri bo odigran tretji krog 3. SNL – center. Šest tekem bo odigranih jutri, medtem ko Kolpa, kot običajno, domače tekme igra ob nedeljah. Danes bo sila zanimivo na vseh obračunih, saj na sporedu ni nekega izrazitega derbija, ampak zelo izenačene tekme. Rudar Trbovlje po dveh krogih nepričakovano nima še niti ene točke, zato bo tokrat doma proti Bledu iskal vse tri, svojo super serijo pa bosta poizkusila nadaljevati Ivančna Gorica in Zarica, ki sta zaenkrat pri popolnem izkupičku.


Zarica bo doma gostila novinca v ligi Komendo. Gostje so zaenkrat zbrali samo eno točko, toda večina poznavalcev tretje slovenske nogometne lige meni, da je to ekipa, ki se v tej sezoni zagotovo ne bo borila samo za obstanek in, da jih je treba jemati precej resno. V prejšnjem krogu so doma izgubili proti Medvodam, danes pa jih čaka še veliko težja naloga, saj jim bo nasproti stala ekipa, ki je najresnejši kandidat za uvrstitev v 2. SNL. Zarica je dvakrat slavila, ob tem njihov novi vratar Žan Pelko še ni prejel nobenega gola, tako da si boljšega začetka v sezono praktično ne bi mogla želeti. Ravno nasprotno pa je sezono začel še eden izmed favoritov, Rudar iz Trbovelj. Zeleno-črni v dveh tekmah niso zbrali niti točke in to proti na videz lahkim nasprotnikom. V prvem krogu je v Trbovljah slavila ekipa Britofa, v drugem pa niso bili kos novincu Kočevju. Tokrat bodo pred domačimi navijači poizkušali na kolena spraviti še enega novinca, izkušeno ekipo Bleda.

Kočevje, ki je v prejšnjem krogu doma na kolena spravilo Rudar in na ta način prišlo do prve letošnje zmage, se bo danes pomerilo z ekipo Kalcerja iz Radomelj. Obe ekipi sta po enkrat slavili in enkrat izgubili, sta pa to stara znanca iz lanske sezone, saj sta oba tekmeca lani skupaj tekmovala v ljubljanski regionalni ligi. Zanimivo bo videti kakšno zasedbo bodo Radomljani tokrat poslali na igrišče, saj je v PrviLigi na vrsti reprezentančni premor in lahko bi se zgodilo, da bomo na delu videli kar nekaj “prvokategornikov”. Ivančna Gorica, pod vodstvom Safeta Hadžića, je v prejšnjem krogu po preobratu v Zagorju prišla do izjemno pomembne zmage in ima stoodstotni izkupiček, skupaj z Zarico iz Kranja. Tokrat se bodo na domačem igrišču pomerili z Ilirijo, ki prav tako še ne pozna poraza. V prvem krogu so premagali Radomlje, v drugem pa doma remizirali s Kolpo. Mlada in hitra ekipa Ilirije bo zagotovo Ivančni Gorici povzročala kar nekaj preglavic.

Zagorje, ki je v prejšnjem krogu v samem zaključku tekme prepustilo točke Ivančni Gorici, se na popravni izpit odpravlja na Gorenjsko, natančneje v Lesce. Nogometaši ekipe Šobec Lesce so v prvih dveh krogih zbrali 4 točke in zaenkrat skupaj z Jezerom iz Medvod zasedajo tretje mesto. To bo verjetno celo najbolj zanimiva in nepredvidljiva tekma, čeprav je na praktično vseh tekmah nepošteno napovedati zmagovalca. Medtem pa bodo nogometaši Jezera doma poizkušali priti do novih točk, nasproti jim bo namreč stala Sava, ki je edina poleg Rudarja še brez točk. V dveh krogih so dvakrat izgubili in se pojavljajo kot eden izmed kandidatov v boju za obstanek.

V nedeljo bo znova odigrana samo ena tekma. Kolpa je po blamaži proti Zagorju, na Iliriji odigrala veliko bolje in odnesla točko, tokrat pa jim bo lahko pomagal tudi Matic Sašek, najnovejša okrepitev iz Bele krajine. Na drugi strani ima Britof zaenkrat tri točke, potem ko so v prvem krogu na kolena spravili Rudar. Zagotovo nas tudi v Podzemlju čaka zelo zanimiva in izenačena tekma.

Pari tretjega kroga 3. SNL – center
ZARICA KRANJ – KOMENDA
RUDAR TRBOVLJE – BLED HIRTER
KALCER RADOMLJE B – KOČEVJE
IVANČNA GORICA – ILIRIJA EXTRA-LUX
ŠOBEC LESCE – ZAGORJE
JEZERO MEDVODE – SAVA KRANJ (vse danes ob 17h)
KOLPA – BRITOF (nedelja ob 17h)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …