Lepo popolnjena tribuna na stadionu ob Sori na srečanju med nekdanjima prvoligašema Medvodami in Zagorjem ni spremljala ravno najlepše nogometne predstave, je bilo pa zelo toliko bolj zanimivo. Domači so začeli bolje in po lepi globinski podaji Juričinca prek Pavića tudi zatresli mrežo, a je bil gol zaradi domnevnega prepovedanega položaja sumljivo razveljavljen. Kasneje bi moral zadeti Krajc, a je po zabavni akciji pred praznimi vrati žoga končala le v vratnici. Tudi v drugem polčasu je bila slika podobna in naključni gledalec gotovo ne bi vedel, katera ekipa zaseda drugo in katera deveto mesto na lestvici. Krajc se je med drugim znašel povsem sam pred gostujočim vratarjem, a meril natančno vanj, nekaj minut kasneje pa le zadel, a spet zgolj iz »offside-a«. Iz tribune tudi tokrat ni izgledalo tako. Pred tem je moral iz igre še Velič, ki mu je Povšnar »brez prekrška« poškodoval koleno, zanimivo pa je, da glavni sodnik, čeprav igra ni bila najbolj fair, ni pokazal nobenega kartona vse do nekaj minut pred koncem. Tedaj so bile glave že tako razvnete, da je vsaj delno pričakovano prišlo do množičnega prerivanja v domačem kazenskem prostoru, končalo pa se je z dvema rumenima opozoriloma, čeprav bi si morda kdo zaslužil tudi izključitev. Za vrhunec je v izdihljajih tekme eden od Zagorjanov na robu kazenskega prostora igral z roko. Sodniška piščalka Obrenovića je kajpak tudi tokrat ostala nema. Nespretnosti domačih, sreči in nekaj dvomljivim odločitvam se imajo torej Zasavci zahvaliti, da teoretično ostajajo v igri, toda s takšno igro ne bo šlo.


Razočarala je tudi Zarica, ki pa je resda imela v Rudarju nekoliko bolj renomiranega nasprotnika. Ne glede na vse težave in odsotnosti so knapi na domačem terenu proti komurkoli vselej sposobni izvleči vsaj remi in to so potrdili tudi tokrat. Trda tekma se je končala brez golov, gledalci pa so že v prvem polčasu videli tudi dva rdeča kartona, po enega na vsaki strani. Kiksa vodilnih so izkoristili predvsem pri Ivančni Gorici, ki pa se je zelo namučila z zadnjeuvrščenim Britofom. Po hitrem golu Peneta so gostje pol ure pred koncem namreč prišli do izenačenja, a je junak tekme, Pene, z drugim zadetkom poskrbel, da so točke le ostale doma. Ivančani so se tako Zarici približali na 8 točk zaostanka, v primeru zmage na zaostalem srečanju proti Zagorju (kar se po zadnjih tekmah zdi povsem verjetno) pa bi bili že na minus pet. Nekoliko bližje je tudi Ilirija, ki je po zadnjih debaklih le uspela priti do nove zmage. To ji jez igralcem več uspelo v praktično zadnji sekundi tekme v Lescah, natančen je bil Vidic.

Bled je v Radomljah proti tamkajšnji B ekipi prišel do nove zmage in se povzpel že na šesto mesto, uspešna pa je bila tudi Sava, ki je v Stražišču zlahka odpravila Komendo. Na edini nedeljski tekmi je Kolpa z golom »izdajalca« Kočevarja v lokalnem obračunu potisnila Kočevje v izredno nevarne vode.

Rezultati 17. kroga 3. SNL center:
SAVA KRANJ 3:0 KOMENDA
70; Bubanja (6′), Tejić (68′), Križaj (87′)
JEZERO MEDVODE 0:0 ZAGORJE
120
ŠOBEC LESCE 0:1 ILIRIJA EXTRA-LUX
150; Vidic (93′)
RK: Blažič (86′)
IVANČNA GORICA 2:1 BRITOF
50; Pene (29′, 63′); Jogić (62′)
RUDAR TRBOVLJE 0:0 ZARICA KRANJ
200; Cigole (45′); Pirc (36′)
KALCER RADOMLJE B 1:2 HIRTER BLED
50;Salihi (78′); Trelc (12′, 73′)
RK: Raković (76′ – Bled)
KOLPA 1:0 KOČEVJE
120; Kočevar (15′)

Foto: Tomaž Radič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…