Po dinamičnem in razburljivem mestnem derbiju v Športnem parku Ilirija med domačo zasedbo in gostujočimi nogometaši Brava so se v taboru obeh ekip strinjali, da je bil remi najbolj pravičen izid. Vsaka ekipa je dominirala v določenem obdobju srečanja, za SNPortal pa so spregovorili Boštjan Kreft, Žiga Starič in Lamin Diallo.


Bravo, ki ga vodi Boštjan Kreft, je zadržal tri točke naskoka pred tokratnimi tekmeci in v zadnjih sedem krogov vstopa z najboljšega položaja. V taboru vodilne ekipe 3. SNL center si kljub temu še ne belijo glave z mislijo o napredovanju. “En polčas smo bolje odigrali mi, en polčas Ilirija. Pred samim srečanjem smo imeli nekaj težav z boleznijo, trije igralci so zboleli, tudi pri menjavah smo morali menjati drugače od načrtovanega, a tako pač je. Ilirija ima zelo kakovostno ekipo in dokazali so, da so zasluženo pri vrhu lestvice. Druga liga je blizu, a hkrati tudi zelo daleč, nenazadnje je do konca še sedem tekem, v igri je še 21 točk. Tudi Bled ni daleč stran, v Ivančni Gorici so imeli precej nesreče, da niso slavili, tako da se ne smemo preveč obremenjevati s tem. Naši igralci so izjemno mladi in glavni cilj je, da iz kroga v krog napredujejo. V vsako tekmo pa moramo iti na polno in poizkušati zmagati,” nam je po tekmi dejal Kreft.

Prvi mož domačega moštva Žiga Starič se je z gostujočim strategom strinjal, da je vsaki ekipi pripadel po polčas in da je srečanje upravičilo naziv derbija, ki ga je po uradnih podatkih spremljalo okrog 700 gledalcev. Po tem ko je Bravo v prvem polčasu pritiskal na domača vrata, so bili Ilirijani v drugem polčasu nevarnejši in bližje drugemu zadetku. “Res je bil pravi derbi, ekipa Brava je dominirala v prvem polčasu, tako tekaško kot v sami igri. Kar se nas tiče, prvi polčas ni šel po pričakovanjih. Ob polčasu smo se dogovorili, kako naprej in stvari so v nadaljevanju izgledale precej drugače. Pripravili smo si še nekaj priložnosti, tudi rezultat bi bil lahko drugačen, a konec koncev moramo biti zadovoljni s točko. Fantje se zelo motivirajo, mogoče na začetku srečanja celo preveč in v uvodu fizično izgubijo ogromno moči. To je bilo opazno ob koncu srečanja, toda mislim, da je to nekaj normalnega, vsak si pred takim številom gledalcev prizadeva dati od sebe več kot običajno,” je poudaril Starič.

Lamin Diallo je bil tudi na včerajšnjem derbiju eden najpomembnejših členov v vrstah Ilirije. Predvsem v prvem polčasu je bila obrambna linija s 25-letnikom na čelu na številnih preizkušnjah, a po uvodnem golu Brava domači niso več klonili: “Smola za prejeti zadetek v uvodu. Zdelo se je, kot da v srečanje nismo stopili povsem osredotočeni, a na srečo smo se uspeli vrniti. Lahko bi preobrnili potek srečanja, a moramo biti zadovoljni s točko, ki je v boju za prvaka več kot dragocena. Res pa je, da si v nadaljevanju ne smemo več privoščiti spodrsljaja, moramo zmagati vse tekme do konca in upati na kak spodrsljaj Brava.”

Tempo srečanja je bil predvsem v prvem polčasu na izjemno visokem nivoju, kar se je nato poznalo v drugem polčasu, ko sta obe ekipi vidno padli. “Za ta nivo je bil tempo prav gotovo nadpovprečen. V vsakem primeru dragocena izkušnje tudi za vse fante, ki še niso okusili igranja na višjem nivoju, da se navadijo, dobijo občutek, kako bo to izgledalo v primeru, da se uvrstimo v 2. SNL. Za obe ekipi je bilo naporno, poznalo se je, da so tudi nasprotniki precej padli, vseeno smo imeli pobudo, imeli niti v svojih nogah, a nam izida na žalost ni uspelo preobrniti,” obžalovanja ni skrival nekdanji član mlade reprezentance Slovenije.

Bravo bo novo zmago v soboto lovil proti Trboveljčanom, Ilirijo pa v nedeljo čaka nov derbi. Na Bledu se bodo udarili za drugo mesto na lestvici: “Naš plan je bil, da zmagamo vse tekme do konca sezone. Mogoče se nam je na nekaterih tekmah malenkost zalomilo, zato je načrt, da do konca prvenstva osvojimo vse možne točke in ostanemo na prvih dveh mestih,” zaključuje Starič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…