V 23. krogu 3. SNL center bo na sporedu eden redkih mestnih derbijev pri nas in trenutno edini v prvih treh ligah. Govorimo seveda o kranjskem obračunu med Savo in Zarico, ki bo tokrat odigran v Stražišču in bo še posebej pomemben za gostujoče moštvo. To bi lahko z morebitnim spodrsljajem izgubilo vodilno mesto, saj prednost pred zasledovalci znaša zgolj dve točki. Glede na zasedbo rdeči vragi pri sosednjih gumarjih ne bi smeli imeti težav, toda mestni derbi je že velikokrat presenečal. Po osamosvojitvi sta se moštvi srečali že kar 27-krat, statistika pa je dokaj izenačena. Zarica ima morda še celo srečo, da je tekma v gosteh, saj sosedov doma ni premagala od leta 2009, medtem ko je v Stražišču zmagala kar trikrat zapored. Morebitna prekinitev tradicije bi prvenstvo naredila zelo zanimivo.


Na napako vodilnih čaka Ivančna Gorica, ki bo doma pričakala Kolpo in verjetno ne bi smela imeti težav z osvojitvijo novih točk. Ivančani so še naprej v dobri formi, nazadnje so v pokalu Ilirijo premagali kar s 4:0, v dobri formi pa je bil Nukić. Dolenjci bi si zdaj lovoriko želeli še v ligi, toda v zaključku niso več odvisni samo od sebe. Na drugi strani si je Kolpa z zadnjo zmago že bolj kot ne zagotovila obstanek in tokrat nima kaj izgubiti. Prav nasprotno pa velja za Kočevje, ki odhaja v Športni park Ilirija, kjer bi bila vsaka točka še kako dobrodošla. Zeleno-beli trenutno resda niso v vrhunski formi, toda proti Kočevcem so vseeno več kot jasni favoriti.

Zagorje bo na domačem mestnem stadionu pričakalo Bled, trboveljski Rudar bo na dvoboju nekdanjih prvoligašev gostoval v Medvodah. V 1. SNL so bili knapi boljši, tako da imajo domači lepo priložnost, da se jim tokrat maščujejo. Zadnji Britof gosti Komendo, Šobec pa bo rešilne točke iskal proti drugi ekipi Radomelj.

Pari 23. kroga 3. SNL center:
ZAGORJE : HIRTER BLED (sobota, ob 16:00)
SAVA KRANJ : ZARICA KRANJ
JEZERO MEDVODE : RUDAR TRBOVLJE
IVANČNA GORICA : KOLPA
ŠOBEC LESCE : KALCER RADOMLJE B
BRITOF : KOMENDA (vse v soboto, ob 17:30)
ILIRIJA EXTRA-LUX : KOČEVJE (nedelja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…