V sedmem odigranem krogu 3. SNL sever smo bili priča kar nekaj presenečnjem, Fužinar je v Lenartu prvič v letošnji sezoni ostal brez točk, prav tako so se iz gostovanja pri Šentjurju brez točk vrnili Radeljčani, Maribor B in Drava Ptuj pa sta prišla do novega kompleta treh točk.


V športnem parku Ugasle peči se je pred lepim število gledalcev odigrala tekma med domačim Korotanom in ekipo Maribor B, ki v sezoni še ni oddala niti točke, pri tem ostajajo vijoličasti tudi po sedmem krogu. Mrežo domačih je za vodstvo pred koncem prvega polčasu, v 37. minuti zatresel Sven Dodlek. V nadaljevanju boljša igra gostov iz Maribora, kar so kronali z zadetkom Nika Lorbka, ki je bil uspešen v 58. minuti. Da so domači gledalci videli zadetek tudi v gostujoči mreži, je posrbel rezvervist Anže Zavolovošek v zadnji minuti rednega dela. Mariborčani tako še brez izubljene točke zanesljivo vodijo na lestvici, medtem ko nogometaši Korotana z devetimi točkami začenjajo drugo polovico lestvice.

V Rogatcu sta se srečali domača ekipa Mons Claudiusa in gostje iz Podvincev. Boljše so srečanje začeli gostje, ki so dober začetek unovčili v 17. minuti, ko je zadel Damir Zagoršek. Za konkretnejše vodstvo je v 30. minuti srečanja poskrbel Rok Zorko.  Nato pa se je v zgodil prekršek za rdeč karton in enajstmestrovko domačih, izključen je bil gostujoči vratar Marko Klasin. Domači so iz najstrožje kazni zmanjšali zaostanek, v  35. minuti je zadel kapetan Samo Peer.  Do druge enajstmetrovke in izključitve je prišlo v 70. minuti, ko je bil izključen domači branilec Žan Bukšek, zanesljivi izvajalec najstrožje kazni pa je bil z drugim zadetkom na tekmi Zorko. Podvinci so z zmago napredovali na visoko peto mesto na lestvici. V Šentjurju se po obračunu z Radeljčani veselijo prvih treh točk v letošnjem prvenstvu. Pred maloštevilnimi gledalci so v prvem polčasu v prednost prešli domači, ko je bil iz najstrožje kazni uspešen kapetan Miha Belak. V drugem polčasu sta sledila še dva rdeča kartona v gostujočem moštvu, izključena sta bila Jan Sredenšek in Matic Kus. Za potrditev zmage in prve tri točke v letošnji sezoni je v sodnikovem podaljšku zadel  še Mak Karabergovič.

V Lenartu so domačini premagali ekipo Fužinarja, ki je doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Domačini, ki v prvenstvu le stežka zbirajo točke, so tokrat presenetili goste in z zadetkom Tomaža Žnuderla, ki je bil natančnen v 32. minuti, poskrbeli za nov komplet treh točk. Za nogometaše AjDAS Lenarta je to druga zmaga v letošnjem prvenstvu, prva po uvodnem krogu, ko je na Poleni padel Korotan. Nogometaši ptujske Drave so na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi AHA Emmi iz Slovenske Bistrice prišli do visoke zmage. Za edini zadetek v prvem polčasu je posrbel Rok Letonja. V drugem polčasu so bili strelci bistveno boljše razpoloženi. Pri gostih sta po dvakrat zadela Tisaj Niko in Nastja Čeh, ki se je izkazal tudi z odlično izvedenim prostim strelom in dokazal, da kljub 36. letom še ni za odpis. Za domače je častni zadetek dosegel Janžič. Ptujčani tako držijo drugo mesto, medtem ko Bistričani še naprej ostajo na zadnjem mestu, kot edina ekipa brez osvojene točke.

Dravograjčani so po porazu v prejšnjem krogu, ko so v zakljčuku izgubili z Mariborom, tokrat gladko odpravili Malečnik, vse dvome o zmagovalcu so odpravili že v prvem polčasu, ko so zadeli trikrat, delo pa so jim olajšali tudi gostje, ki so v 37. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, pordečel je vratar Glušič. A v vodstvo so domačini prišli tri minute pred izključitvijo, ko je zadel izkušeni Gluhovič, v izteku polčasa pa sta v razmaku minute zadela še Stefanović in Navotnik. V začetku drugega polčasa je za goste znižal Denis Cekovski, končni izid pa je nekaj minut kasneje postavil Nabernik. Dravograjčani  so se z novimi tremi točkami povzpeli na tretje mesto.

V edinem nedeljskem obračunu so gledalci videli kar devet zadetkov, na koncu so se zmage veselili gostje iz Šmarja pri Jelšah. Pred maloštevilčno publiko so v vodstvo z zadetkom Jureta Drofenika prvi prešli gostje. Za preobrat in vodstvo z 2:1 sta posrbela Vouk in Djuranović iz najstrožje kazni, Mauher pa je poskrbel, da se je prvi polčas končal brez zmagovalca. Drugi polčas so boljše začeli domačini, zadel je Korošec. Gostom je uspelo izid še enkrat izenačiti, za 3:3 je zadel kapetan Frišt, Djuranović je z drugim zadetkom posrbel, da so domačini povedli z 4:3, kar pa ni bilo dovolj za domače slavje, saj so bili v končnici uspešnejši domačini, za dva zadetka je posrbel rezervist Burim Asllanaj in postavil končnih 4:5. Šmarje pri Jelšah tako trenutno zasedajo kar četrto mesto na lestvici.

Rezultati sedmega kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS 1:3 PODVINCI
Peer (35′ pen); Zagoršek (17′), Zorko (30′, 71′ pen)
RK: Bukšek (70′) – MC; Klasinc (32′) – Podvinci
FOSILUM ŠENTJUR 2:0 RADLJE
Belak (30′), Karabegovič (91′)
RK: Sredenšek (81′), Kus (85′) – oba Radlje
AJDAS LENART 1:0 FUŽINAR
Žnuderl (32′)
AHA EMMI BISTRICA 1:5 DRAVA PTUJ
Janžič (66′); Letonja (38′), Tisaj (48′, 86′), Čeh (76′ pen, 90′)
KOROŠKA DRAVOGRAD 4:1 MALEČNIK
Gluhovič (34′), Stefanović (44′), Navotnik (45′), Nabernik (55′); Cekovski (51′)
RK: Glušič (37′) – Malečnik
KOROTAN PREVALJE 1:2 MARIBOR B
Zavolovšek (90′); Dodlek (37′), Lorbek (58′)
ŠAMPION 4:5 ŠMARJE PRI JELŠAH
Vouk (18′), Djuranović (26′ pen, 64′), Korošec (51′); Drofenik (8′), Mauher (41′), Firšt (53′), Asllanaj (82′)

Foto: Mateja Selič

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…