Za nami je že šesti prvenstveni krog v 3. SNL sever, ki se je z derbijem kroga pričel že v petek. Na Taboru je bila pred 300 gledalci, obračun so si ogledali tudi nogometaši prvega moštva, odigrana tekma med vodilnima moštvoma. Dravograjčani so nudili zelo dober odpor, čeprav so že v uvodnih dvajsetih minutah zaradi poškodb ostali brez izkušenega dvojca, Žige Kljajića in Aljoše Glihoviča. Mariborčani so Korošce uspeli streti šele v 89. minuti, ko je zadel Sven Dodlek. V sodnikovem podaljšku je bil natančen še Matic Črnic, potem ko je pred gol vijoličastih krenil tudi vratar Dejan Veršovnik. Mariborčani so tako povečali prednost in so edini s popolnim izkupičkom, Dravograjčani pa so z drugim zaporednim porazom padli na peto mesto razpredelnice.


V Malečniku sta se udarila neposredna soseda na lestvici, uspešnejši  so bili gostje, nogometaši Šampiona, ki so dosegli tretjo zmago v letošnjem prvenstvu. Gostje so z zadetkom Žana Smodeja povedli že v četrti minuti. Za pestro končnico so poskrbeli domačini, ki so izenačili v 62. minuti, zadetek je dosegel Dušan Vujisić. Da pa točka ni ostala doma, je z zadetkom v 80. minuti poskrbel Žan Janković. V Šmarju pri Jelšah je bila odigrana tekma med tamkajšnjim ligašem in nogometaši iz Slovenske Bistrice. Bistričani tudi po šestih odigranih tekmah ostajajo brez osvojene točke, tokrat so jih domači odpravili z izidom 4:0. Tik pred iztekom prvega polčasa je za vodstvo domačih poskrbel Urban Jančič. V drugem polčasu so bili za domače uspešni še Debelak, Asllanaj in Frišt.

Ptujčani so se z zmago, na domačem terenu so visoko odpravili nogometaše Šentjurja, prebili na drugo mesto razpredelnice. Vse dvome o zmagovalcu so Ptujčani odpravili že v prvem polčasu, ko so zadeli kar štirikrat. Za dva zadetka je poskrbel letos odlični Niko Tisaj, enkrat sta bila natančna David Tomažič-Šeruga in Nastja Čeh, ki je zadel iz najstrožje kazni.  Gostje so v drugem polčasu preko Luke Kopinška dosegli tolažilni zadetek. Končni rezultat pa je z drugim zadetkom na tekmi postavil Tomažič-Šeruga. V Ravnah na Koroškem zopet praznik nogometa, pred 400 gledalci sta se udarila domača ekipa Fužinarja in Mons Claudius iz Rogatca. Za slabo voljo na tribunah je v 34. minuti poskrbel Tadej Božak, ki je goste popeljal v vodstvo. Takoj v začetku drugega polčasa je za domače zadel Denis Kovačić, ki pa je nekaj minut kasneje prejel tudi rdeč karton. Prav tako so pordečeli tudi gostje, rdeči karton je prejel Močnik. Fužinar je s točko zdrsnil na peto mesto, medtem ko Monsi ostajajo  na desetem mestu.

V zadnjem sobotnem obračunu so v Radljah ob Dravi gostovali nogometaši iz Lenarta. Za zmago sta pri domačih zadela Jan Sredenšek, ki je bil uspešen v prvem polčasu, medtem ko je končni rezultat postavil Renato Ternik, tik pred koncem srečanja. Nove tri točke so Radeljčane popeljale na tretje mesto, Lenartčani pa z vsega tremi točkami tik nad repom razpredelnice.

V zadnjem obračunu kroga je v Podvincih padel Korotan iz Prevalj. Pred številnimi gledalci je v 27. minuti domačine v vodstvo popeljal Rok Zorko, le pet minut kasneje so domači z zadetkom Damirja Zagorška povišali vodstvo. Tik pred koncem srečanja, je bil v 89. minuti za goste uspešen Anže Pečnik, a je minuto kasneje končni rezultat in tri točke Podvinčanom zagotovil Matej Pal. Korotan je s porazom tako zdrsnil na šesto mesto, medtem ko so se Podvinci povzpeli na deveto mesto.

Rezultati šestega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B 2:0 KOROŠKA DRAVOGRAD
Dodlek (89′), Črnic (92′)
MALEČNIK 1:2 ŠAMPION
Vujisić (62′); Smodej (4′), Jankovič (80′)
ŠMARJE PRI JELŠAH 4:0 AHA EMMI BISTRICA
Jančič (45′), Debelak (49′), Asllanaj (80′), Firšt (83′)
DRAVA PTUJ 5:1 FOSILUM ŠENTJUR
Tisaj (8′, 15′), Tomažič Šeruga (11′, 83′), Čeh (32′ pen); Kopinšek (71′)
FUŽINAR 1:1 MONS CLAUDIUS

Kovačić (48′); Božak (34′)
RADLJE 2:0 AJDAS LENART
Sredenšek (22′), Ternik (89′)
PODVINCI 3:1 KOROTAN PREVALJE
Zorko (27′), Zagoršek (32′), Pal (90′); Pečnik (89′)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …