Po tednu premora, zaradi slabih vremenskih razmer, je bil odigran peti krog 3. SNL sever. V Ravnah na Koroškem, sta se pomerila domači Fužinar in gostje iz Podvincev. V razgibani nogometni predstavi, sta oba vratarja ostala nepremagana. Nedvomno so lahko s točko iz težkega gostovanja bolj zadovoljni gostje. Ravenčani so po štirih tekmah ob Mariborčanih še edino neporaženo moštvo.


V Rogatcu, kjer je tamkajšnji ligaš gostil nogometaše iz Radelj ob Dravi, so gledalci videli kar pet zadetkov, a vse v domači mreži. Dobra predstava in učinkovita predstava gostov, za katere je dva zadetka dosegel Jan Sredenšak, po enkrat pa so bili natančni Kovač, Ternik in Jezeršek. Radeljčani so se z zmago povzpeli na peto mesto na lestvici. V Lenartu, na Poleni, pričakovana zmaga Ptujčanov in poplava rumenih kartonov, kar 13-krat so bili opomnjeni nogometaši obeh ekip. Za Ptujčane je prvi zadetek dosegel Nastja Čeh iz najstrožje kazni. Končni izid je postavil Niko Tisaj, za katerega je to že šesti zadetek v prvenstvu. Ptujčani so tako povzpeli na šesto mesto na lestvici, medtem ko Lenartčani, ki so imeli po tekmi precej pripomb na delo sodnikov, z vsega tremi točkami ostajajo pri dnu prvenstvene razpredelnice na dvanajstem mestu.

V obračunu spodnjega doma prvenstva so s tesno zmago v Šentjurju slavili gostje iz Šmarja pri Jelšah. Obračun je pred maloštevilno publiko v 72. minuti odločil Damjan Mauher, za goste je zadel še Jančič. Pri domačinih pa je bil iz najstrožje kazni natančen Belak. Šentjurčani tako ostajajo brez osvojene točke na zadnjem mestu, medtem ko so nogometaši Šmarja napredovali na deseto mesto. V Celju se je pred maloštevilno publiko odigrala dobra nogometna predstava, v kateri so slavili gostje iz Maribora, ki v letošnjem prvenstvu še vedno niso oddali točk. Igralci domačega stratega Bojana Arčana so nudili dober odpor favoriziranim gostom, a vendar ostali praznik rok. Na odmor sta ekipi odšli po vsaka z enim zadetkom, za domače je zadel Bojan Djuranović, za Mariborčane je bil z enajstih metrov uspešen Matic Črnic. V drugem polčasu so bili nogometaši Maribora uspešni dvakrat. Za vodstvo je najprej zadel Rok Sirk, za povišanje prednosti pa je poskrbel Sven Dodlek, znova iz najstrožje kazni. Končni rezultat je s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil Djuranović.

Dravograd je v derbiju kroga gostil rivale iz Prevalj, nogometaše Korotana, ki so pred več kot 600 gledalci domačinom prizadejali prvi poraz v letošnji sezoni. Že v 38. sekundi tekme je za goste zadel Tin Küzma, in s tem poskrbel za veliki šok med domačimi igralci, ki skozi celoten prvi polčas niso uspeli povezati igre. Da je bilo na igrišču veliko prekinitev in nervoze, priča tudi podatek o kar 12 rumenih kartonih. Gostje so porumeneli kar sedemkrat. Da so vse tri točke odšle v Prevalje, je v 65. minuti poskrbel Nejc Muršić in tako zadel za končnih 0:2. Dravograjčani so sicer zapravili tudi enajstmetrovko, saj je bil Tilen Marčič na pravem mestu. Dravograjčani ostajajo na drugem mestu, medtem ko so nogometaši Korotana z najboljšo obrambo lige napredovali na tretje mesto.

V edinem nedeljskem obračunu sta se srečali ekipi iz dna lestvice. V Slovenski Bistrici je padlo kar sedem zadetkov, zmage pa so se veselili gostje iz Malečnika, ki so slavili z 3:4. Tekma stoterico gledalcev je ponudila kar nekaj zasukov. Z zadetkom Jožefa Obrovnika so v 12. minuti povedli domači, a so se gostje v 31. minuti z zadetkoma Rokija Škofiča najprej veselili izenačenja, devet minut po tem pa je Malečnik v vodstvo popeljal Denis Cekovski. Škofič je z drugim zadetkom na tekmi priigral dva zadetka prednosti, a so se nepopustljivi domačini vseeno vrnili ter z zadetkoma Aljaža Polegeka in že omenjenega Obrovnika, ki je zadel še drugič, izid poravnali. Kljub temu ni dolgo ostalo pri izenačenem izidu, saj je vsega pet minut zatem za zmago gostov zadel Alen Gašperšič.

Rezultati petega kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR 0:0 PODVINCI
MONS CLAUDIUS 0:5 RADLJE
Sredenšek (26′, 49′), Kovač (58′), Ternik (66′), Jezeršek (81′)
AJDAS LENART 0:2 DRAVA PTUJ
Čeh (10′ pen), Tisaj (87′)
FOSILUM ŠENTJUR 1:2 ŠMARJE PRI JELŠAH
Belak (59′ pen); Jančič (17′), Mauher (72′)
ŠAMPION 2:3 MARIBOR B
Djuranović (43′, 87′); Črnic (15′ pen), Sirk (66′), Dodlek (82′ pen)
KOROŠKA DRAVOGRAD 0:2 KOROTAN PREVALJE
Kűzma (1′), Muršič (65′)
AHA EMMI BISTRICA 3:4 MALEČNIK
Obrovnik (12′, 73′), Polegek (60′); Škofić (31′, 54′), Cekovski (40′), Gašperšič (78′)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …