Danes bo na sporedu izredno pomembna zaostala tekma v 3.SNL center. Pomerila se bosta namreč nekdanja prvoligaša Ivančna Gorica in Zagorje, drugo in četrtouvrščena ekipa lige. Ivančani bi se vodilni Zarici z morebitno zmago približali na tri točke zaostanka, Zagorjani pa ob svojem morebitnem uspehu na minus 5. Jasno je torej, kaj prinaša današnji tretjeligaški derbi in kako pomemben je za letošnjo sezono.


V rahli prednosti bi lahko bili domači, ne le zaradi domačega terena in dveh točk prednosti, temveč tudi oziroma predvsem zaradi forme, saj je Zagorje zadnji dve tekmi proti razmeroma skromnim nasprotnikom le remiziralo, medtem ko so livarji spomladi tekmecem oddali le točko. Razlog za slabše predstava Zasavcev se verjetno skriva tudi v številnih odsotnostih, brez teh težav pa ne gre niti v domačem taboru, tako da bo zanimivo videti, kaj bosta sredi tedna uspela sestaviti Hadžić in Cirar, slednji, kot verjetno veste, z bogatimi izkušnjami prav iz Ivančne Gorice.

Na medsebojnih tekmah v preteklosti je ponavadi slavil domačin, jeseni pa so Ivančani tradicijo prekinili z rezultatom 1:2 v Zagorju. Se lahko Zagorjani maščujejo ali pa se bo odvilo tako kot v preteklih letih?

Zaostala tekma 15. kroga:
IVANČNA GORICA : ZAGORJE (22.4. ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…