Danes in jutri bodo odigrane tekme sedmega kroga 3. SNL – center. Danes je na vrsti šest tekem, jutri samo ena, toda kristalno jasno je v kateri obračun bodo uprte vse oči. Ivančna Gorica ima tekmo manj in 5 točk manj od Zarice, kar bi pomenilo, da bi v primeru zmage skoraj zagotovo zasedli prvo mesto. Praktično na vseh tekmah v tem krogu je nemogoče napovedati zmagovalca, liga je zelo izenačena in že večkrat se je videlo, da lahko vsak premaga vsakogar. Samo Zarice in Ivančne Gorice ne. Zaenkrat.


Zarica je v zastrašujoči formi. Prejšnji konec tedna so z rutiniranih 2:0 ugnali Kolpo, toda danes jih čaka precej težja naloga. Čeprav so slavili na vseh šestih tekmah ob samo enem prejetem zadetku, jih danes čaka ekipa, ki nima veliko slabši izkupiček. Ivančna Gorica je doslej igrala tekmo manj in izgubila samo dve točki, na ostalih petih obračunih pa so slavili zmago. V prejšnjem krogu so brez večjih težav slavili na Bledu in gredo v derbi dosedanjega dela prvenstva z najlepšo možno popotnico in polni samozavesti. Videli bomo ali je prav Ivančna Gorica tista, ki lahko zaustavi Zarico, ali pa bodo Kranjčani dokončno dokazali, da letos ne bodo imeli prave konkurence.

Preostalih pet obračunov, ki bodo na sporedu danes, bodo v veliki senci derbija v Ivančni Gorici. Še najbolj zanimivo bo verjetno v Zagorju, kjer se bosta pomerila drugi proti četrtemu. Zagorje je v izjemni formi in kadar zmaga, dobesedno razbije nasprotnika. Prejšnji konec tedna so Komendi zabili šest golov, še prej Savi sedem, Kolpi pet in Jezeru Medvode štiri. Imajo daleč najboljši napad, a še vedno bodo morali biti še kako pazljivi proti mladi, nevarni ekipi Ilirije. Ljubljančani so eno izmed najbolj prijetnih presenečenj v dosedanjem poteku sezone in z morebitnim presenečenjem v Zagorju bi dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi.

Danes bo na sporedu še gorenjski derbi med Lescami in Bledom. Slednji ima zaenkrat eno samo točko in mora začeti igrati bolje, če se želi odlepiti od dna. Na samem dnu pa je že od samega začetka Sava Kranj, ki zaenkrat nima niti ene same točke. Danes bodo imeli lepo priložnost za uspeh, saj doma pričakujejo ne preveč prepričljiv Britof. Na vrsti je torej še en lokalni derbi, na katerem je zelo težko napovedati zmagovalca. Slabo so prvenstvo začeli tudi igralci Komende, ki pa bodo danes imeli priložnost za popravni izpit proti mladi ekipi Radomelj. Radomljani so seveda izjemno motivirani in so doslej namučili čisto vsakega nasprotnika, vključno z vodilno Zarico.

Zadnja tekma kroga bo na sporedu jutri. Kot je že v navadi, Kolpa svoje domače tekme igra ob nedeljah. Tokrat jim bo nasproti stal Rudar Trbovlje, ki občutno dviga nivo svoje igre. Prejšnji konec tedna so premagali Kalcer Radomlje, Kolpa pa je pričakovano izgubila proti Zarici, čeprav se je dokaj dobro upirala. Še ena tekma na kateri je težko oceniti kdo bo uspešnejši, toda Kolpa igra doma, kjer je zelo nevarna in zato jim lahko pripišemo minimalno prednost.

Pari sedmega kroga 3. SNL – center
IVANČNA GORICA – ZARICA KRANJ
ŠOBEC LESCE – BLED HIRTER
JEZERO MEDVODE – KOČEVJE
SAVA KRANJ – BRITOF
ZAGORJE – ILIRIJA EXTRA-LUX
KALCER RADOMLJE B – KOMENDA (vse danes ob 16h)
KOLPA – RUDAR TRBOVLJE (jutri ob 16h)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…