Derbi 15. kroga 3. SNL zahod med Ivančno Gorico in Zagorjem je zaradi slabega igrišča nekdanjega prvoligaša odpadel in bo odigran kasneje, je bilo pa zato zanimivo drugod. Predvsem v Podzemlju, kjer je Kolpa pripravila veliko presenečenje in ugnala drugo Ilirijo. Goste je kaj hitro v pričakovano vodstvo popeljal mladi Vidic, a je po pol dobre ure igre prišlo do popolnega preobrata, zadeli so izkušeni kapetan Jože Pezdirc iz enajstmetrovke ter Kočevar in Matej Pezdirc iz igre, tako da so se Ljubljančani znašli v resnih težavah. Kljub igralcu več, izključen je bil Gerbec, v nadaljevanju niso našli poti do mreže in točke so ostale doma.


To je izkoristila Zarica, ki je v gorenjskem obračunu gostila Bled in kljub neprepričljivi igre vknjižila še tretjo zaporedno zmago. Pred zgolj 50 gledalci je bil v prvem polčasu spet uspešen kapetan Robnik, nato pa so kljub poskusom čvrstih gostov mreže mirovale vse do konca srečanja. Kranjčani imajo zdaj že sedem točk naskoka pred zasledovalci in so na lepi poti do želenega naslova prvaka. Končno je zmagal tudi trboveljski Rudar, ki je gostil Kočevje, gledalci pa so lahko spremljali živahno predstavo. Gostje so prek Babića dobili polčas ter nato igrali še z igralcem več, saj je bil zaradi direktnega rdečega kartona izključen domači napadalec Šišić. Knapov, ki so imeli do sedaj velike težave z učinkovitostjo, to ni zmedlo, nasprotno, uspeli so celo trikrat zabiti in preobrniti izid. Med strelce so se vpisali Jurić, Bašić in Žibert, Kočevci pa so v zaključku prek Turščaka zadeli le še za statistiko.

Jezero Medovde je pred številno publiko Komendi, ki je nastopila s tretjim vratarjem, zabilo kar štiri gole in jo tudi prehitelo na lestvici. Na Žagi je Šobec v tekmi desetih proti desetim suvereno odpravil sosednjo Savo, Radomlje B pa so pričakovano zabeležile nove točke proti zadnjeuvrščenemu Britofu.

Rezultati 15. kroga 3. SNL center:
JEZERO MEDVODE 4:0 KOMENDA
150; Velič (41′), Pavić (43′), Kalabić (54′), Brezarič (78′)
ŠOBEC LESCE 2:0 SAVA KRANJ
120; Jožef (58′), Milinković (59′)
RK: Zajšek (35′); Pečnik (29′)
KALCER RADOMLJE B 4:1 BRITOF
60; Jazbec (5′), Šipek (19′ pen), Ajdinović (87′, 91′); Stanko (49′)
RUDAR TRBOVLJE 3:2 KOČEVJE
180; Rižner (60′, 73′), Jurić (67′); Babić (18′), Turščak (88′)
RK: Šišić (43′)
ZARICA KRANJ 1:0 BLED HIRTER
Robnik (20′)
KOLPA 3:1 ILIRIJA EXTRA LUX
150; J. Pezdirc (29′ pen), Kočevar (32′), M. Pezdirc (35′); Vidic (8′)
RK: Gerbec (45′ – Kolpa)
IVANČNA GORICA – ZAGORJE (prestavljeno)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…