Večina tekem 17. kroga 3. SNL center bo odigranih v soboto, zgolj dolenjski derbi bo na sporedu prihodnjo sredo. Pomembne točke v boju za obstanek bo na domačem igrišču lovil Rudar, ki je na zadnjih štirih tekmah utrpel poraze. Nasproti bodo stali nogometaši Bohinja, ki so bili v prvem letošnjem srečanju na domačem igrišču poraženi, v začetku meseca septembra so Zasavci na gostovanju slavili zmago z 1:4.


Kolpa bo po zmagi nad Bohinjem še drugo zaporedno tekmo odigrala na domačih tleh, tokrat jim bodo nasproti stali drugouvrščeni Blejci. Gostje so spomladi že odigrali dve srečanji, najprej so premagali Kočevje, nato pa bili poraženi s strani Grosuplja. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah so slavili Gorenjci, vendar so se Belokranjci vedno dobro upirali. Osmouvrščene Jesenice bodo gostovale v bližnjih Lescah, pri istoimenovanemu domačemu klubu. Oba nasprotnika sta z negativnimi izidi vstopila v nadaljevanje sezone, Lesce so premagali Grosupeljčani in Ivančna, medtem ko so Jesenice poražene s strani Save in ljubljanskih Arne Tabor. Gostje trenutno držijo položaj v sredini lestvice, medtem ko je za Leščane, glede na rezultate, vse manj upanja za obstanek v ligi. Dvoboj sredine lestvice bo odigran v Kranju, kjer bo Sava gostila Komendo. Domači zasedajo deveto mesto, Komenda pa je mesto nižje, z zgolj točko manj. Zadnje tri tekme med istima nasprotnikoma so se končale z remijem, Komenda pa je v Kranju nazadnje slavila v sezoni 2014/15.

S težkim razporedom se soočajo pri vodilnem Zagorju, tokrat gostujejo v Ljubljani pri Arnah Tabor. Zasavci so najprej gostovali pri Šenčurju, kjer so bili poraženi, nato pa slavili v zasavskem derbiju. Ljubljančani so zmagali na svoji edini letošnji tekmi s 3:0, premagali so Jesenice. Edini ljubljanski predstavnik v 3.SNL center zaseda odlično četrto mesto, s tekmo manj pa za Zasavci zaostajajo vsega šest točk. Šenčurjani bodo doma skušali nadaljevati niz neporaženosti, na zadnjih šestih tekmah enkrat remizirali, na preostalih tekmah pa vpisali vse tri točke. Čaka jih neugoden nasprotnik iz Kočevja, ki jih je na svojih tleh premagal kar s 3:0. Do samega konca bo napeto v boju za vrh lestvice, saj Šenčur, ki trenutno zaseda šesto mesto, s tekmo manj za vodilnimi zaostaja osem točk. Kočevje je do sedaj osvojilo deset točk, s čimer so zgolj na dvanajstem mestu prvenstvene lestvice.

Dolenjski dvoboj med Ivančno Gorico in Grosupljem je na sporedu v sredo, s pričetkom ob 18.30 uri.

Tekme 17. kroga 3. SNL – center:

Rudar Trbovlje : Bohinj (sobota, 15:00)

Kolpa : Bled Hirter

Šobec Lesce : SIJ Acroni Jesenice

Sava Kranj : Komenda (sobota, vse 16:30)

Arne Tabor 69 : Zagorje

Tinex Šenčur : Kočevje (sobota, obe 17:00)

Ivančna Gorica : Brinje Grosuplje (4. april, 18:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Luka Žinko v Grosuplje

    Prestopni rok, ki se bo v Sloveniji zaključil 15.2. je v polnem zamahu. Številni klubi iz …
  • Čeh zapušča klop Podvincev

    Kot je na svojem Facebook profilu sporočil Aleš Čeh, je po treh sezonah in pol konec njego…
  • Šmarje v pomlad z novim trenerjem

    Številni slovenski klubi so ali bodo ta mesec pričeli s pripravami na drugi del sezone. Ta…
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Žinko v Grosuplje

Prestopni rok, ki se bo v Sloveniji zaključil 15.2. je v polnem zamahu. Številni klubi iz …