Nogometaši 3 SNL center so opravili zadnje dejanje v tej sezoni, še dve srečanji bodo odigrali noogmetaši Bleda, ki se bodo pomerili v kvalifikacijah za popolnitev 2 SNL.


Blejci so doma v dvoboju kroga z 1:0 ugnali Ivančno Gorico in se v kvalifikacije odpravljajo s pozitivno atmosfero v moštvu. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, v nadaljevanju pa je dvoboj odločil Janez Trelc, s prvim zadetkom v sezoni.  V Žireh in Komendi sta si nasprotnika razdelila po točko, Žirovci so remizirali z ljubljansko Svobodo, medtem ko so v Komendi gostovali nogometaši Arne Tabor. V Žireh so nogometni navdušenci zadetke videli v prvi in zadnji minuti srečanja. Domače je v vodstvo popeljal Jaka Bric Krolnik, točko gostom je prinesel Aleksandar Đokić, z 19. zadetki drugi strelec lige. Žirovci se lahko pohvalijo z najboljšim strelcem lige, nasprotnikovega vratarja je Nace Eržen ugnal dvaindvajsetkrat. Žirovci so sezono zaključili na osmem mestu, ljubljanska Svoboda pa na šestem in si tako zagotovili obstanek. 

Po vodstvu Arne Tabor, so le ti v zaključku lovili zaostanek in v tej nameri so gostujoči nogometaši tudi uspeli. Ljubljančani so povedli v tretji minti po zadetku Romana Gombošija, ki je tudi postavil izzid polčasa. Komenda je zrežirala preobrat, izenačil je Aleksandar Vasilić v sedmi minuti nadaljevanja, dvajset minut pred konce mdvoboja je za vodstvo domačih zadel Matevž Hribar. Dve minuti pred iztekom igralnega časa so gostje izenačili, med strelce se je vpisal Siniša Marinović. Komenda je sezono zaključila na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, Arne Tabor pa se nahajajo v zgornji polovici.

Do nove zmage so prišli tudi nogometaši Šenčurja, na domači zelenici so ugnali Grosuplje. Gostje z dolenjske so povedli, a so domači uspeli obrniti rezultat v svojo korist. V gostujočem moštvu je bil strelec Nal Strajnar, v 35. minuti je izzid polčasa postavil domači nogometaš Ervin Jogić. Šenčurjane je do devete zmage v sezoni popeljal Klavdij Šmid, pet minut pred koncem srečanja. Šenčur je sezono zaključil na sedmem mestu, Grosupeljčani pa so ostali na četrtem. 

Največ zadetkov je bilo doseženih v Kranju, domači so slavili s 4:2. Na začetku drugega polčasa so domači vodili s 3:0, strelci so bili Luka Iličič, Vladimir Dojčinović in Emir Ljubijankić. Gostje so z dvema zadetkoma Tilna Mlinarja nekoliko ublažili poraz, med njegovima zadetkoma je v svojem prvem nastopu v članskem moštvu zadel mladi Miralem Damjanović, ki nastopa v slovenski kadetski ligi. 

Rezultati 27. kroga 3. SNL – center:

Bled Hirter – Ivančna Gorica 1:0
Trelc 55’

Žiri – Svoboda Ljubljana 1:1
Bric Krolnik 1’; Đokić 90’

Komenda – Arne Tabor 69 2:2
Gomboši 3’, Marinović 88’; Vasilić 52’, Hribar 70’

Tinex Šenčur – Brinje Grosuplje 2:1
Jogić 35’, Šmid 85’; Strajnar 18’

Sava Kranj – Zagorje 4:2
Iličič 13’, Dojčinović 15’, Ljubijankić 47’, Damjanović 77’; Mlinar 57’, 79’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…