Preostali so še trije krogi v 3 SNL center, prvak znova prihaja z Bleda, ki bo tudi igral kvalifikacije za nastop v 2 SNL. Precej bolj zapleteno je v spodnjem delu prvenstvene lestvice, kjer je precej izenačenih pet moštev. V soboto bojo odigrani štirje dvoboji, eno srečanje pa je na sporedu v nedeljo. 


Nogometaši Žirov bodo doma gostili zadnjeuvrščeno Komendo, pred kartero imajo tri točke. Nasprotnika sta se v tej sezoni pomerila že dvakrat, prvi dvoboj je pripadel Komendi, v Komendi pa sta se nasprotnika razšla z delitvijo točk. Domačini so na zadnjih štirih srečanjih zgolj enkrat poraženi, zabeležili pa so zmagi proti Šenčurju in Zagorjanom ter tako prepustili zadnje mesto na lestvici. Komenda bo skušala prekiniti serijo štirih porazov in na lestvici dohiteti Žirovce.

Zanimivo srečanje bo odigrano tudi v Šenčurju, kjer bo gostovala ljubljanska Svoboda. Nasprotnika sta točkovno poravnana, oboji so osvojili po 25 točk in zasedata šesto ter sedmo mesto na lestvici. Obstanka v ligi si še nista zagotovila, saj Komenda tri kroge pred koncem zaostaja zgolj šest točk. Šenčurjani na zadnjih treh tekmah niso bili poraženi, ob dveh zmagah so enkrat remizirali. Niz Ljubljančanov je eno tekmo daljši, vendar je Svoboda ob treh remijih le enkrat premagala svojega nasprotnika. Na prvih dveh dvobojih v tej sezoni so gledalci videli precej zadetkov, v Ljubljani je bil končni izzid 4:3, medtem ko se je v Šenčurju končalo z delitvijo točk, z rezultatom 4:4. Tudi kranjska Sava lovi točke za obstanek, tokrat jim bo nasproti stal ljubljanski klub, Arne Tabor 69. Oboji na srečanje prihajajo po porazu, so pa gostje rezultatsko neobremenjeni, saj zasedajo peto mesto in pred najbližjim zasledovalcem bežijo sedem točk. Kranjčani so bili v zadnjem krogu poraženi v boju za obstanek, z 2:1 jih je premagala Svoboda in trenutno zasedajo predzadnje mesto na lestvici. 

V večernem terminu bosta moči merila Ivančna Gorica in Zagorje. Ostal jima je boj za drugo mesto na lestvici, saj je mesto prvaka že oddano. Ivančna je bila na zadnjem domačem srečanju poražena, slavile so Arne Tabor, medtem ko so Zagorjani doma premoč priznali Žirem. Zasavci trenutno zasedajo drugo mesto in imajo točko prednosti pred Ivančno.

V nedeljo bo odigrano srečanje na Bledu, kamor se na gostovanje odpravlja Grosuplje. Gorenjci se bodo do konca rednega dela skušali kar najbolje pripraviti na nasprotnika v dodatnik kvalifikacijah za uvrstitev v 2 SNL. Grosupeljčani so doživeli dva zaporedna poraza, so pa nastopili z nekaj spremembami v prvi postavi. 

Tekme 25. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 17.30 Žiri – Komenda

Sobota, 17.30 Tinex Šenčur – Svoboda Ljubljana

Sobota, 17.30 Sava Kranj – Arne Tabor 69

Sobota, 19.00 Ivančna Gorica – Zagorje

Nedelja, 16.30 Bled Hirter – Brinje Grosuplje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…